maanantai 12. lokakuuta 2009

Tulta, turkoosia ja violettia
Tuossa viime kuun loppupuolella tarjoutui mahtava mahdollisuus päästä Janen studiolle Sastamalaan kokeilemaan lamppulasihelmien tekoa. Vaikka tämä Länsi-Suomen helmeilijöiden tilaisuus oli "keskellä" koeviikkoa, täytyi lukemisesta sen verran nipistää, että sain kokea ainutkertaisen kokemuksen. Ja täytyy sanoa, se kyllä ehdottomasti kannatti!

Jane oli hyvä opettaja, ja helmien tekeminen näytti suht helpolta. Mutta kun pääsi itse kokeilemaan, eihän se ollutkaan ihan niiin helppoa... Ensimmäisestä helmestä ei oikein kunnollista tullut, mutta siitä se lähti sujumaan. Erittäin koukuttavaa puuhaa, valitettavasti. :D Tätä on nimittäin ihan pakko saada kokeilla uudelleen!

Jane postitti helmet myöhemmin, kun ne oli jäähtyneet ja putsattu. En oikeastaan uskaltanut edes toivoa näin upeita värejä! Rakastan helmien syvää, intensiivistä väriä ja sävyä. Nyt nämä pitäisi saada vielä koruksi asti, siinä voikin sitten kestää jonkun aikaa...

Kiitokset liekkikuvista vielä isoveljelleni, ja erityiskiitos Janelle tästä upeasta kokemuksesta! Lukijoille: kannattaa käydä ihailemassa Janen kättenjälkiä hänen blogissaan. (linkki löytyy myös tuosta sivupalkista)

7 kommenttia:

 1. Upeita! Tosi kaunista jälkeä, ei uskoisi ensikertalaiseksi.

  Tuo on kyllä sellaista hommaa, että olisi joskus päästävä kokeilemaan.

  Tunnistin sut muuten kisasta. Jäätelökesä oli kaunis ja oikeen herkullinen.

  VastaaPoista
 2. vau miten ihania. jatkuu noissa helmissä tuo menthol-pastillilinja ;) tuo lasihelmien teko on ollut jo pitkään itselläkin haaveena. toivottavasti pääset vielä uudestaankin puuhastelemaan lasien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Nättejä :) olisi kiva kokeilla joskus omien helmien tekoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista sanoistasi :D
  Minulla oli kuuliaisia oppilaita ;)
  Kiitos veljellesi kuvista myös minulta.

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä koruilusta paljoakaan, mutta näyttää hienolta! Kuvat ovat aivan upeita!

  VastaaPoista
 6. Varsinaisia karkkeja näköjään saitkin aikaan. Ja vielä syksyn muotiväreissä.

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!