tiistai 22. joulukuuta 2009

SnowflakesTämän tekemäni ohjeen julkaisinkin jo Helmetissä. Ajattelin laittaa sen vielä tännekin. :) Siispä; kas tässä, oma tapani tehdä lumihiutaleita paperista:


Leikkaa haulamasi kokoinen neliön muotoinen paperi, ja taita se kahtia.


Taita paperi toisen kerran kahtia..


...ja vielä kerran.


Hahmottele kevyesti lyijykynällä hiutaleen runko kuvassa näkyvään tapaan. Symmetrisyydellä ei ole väliä.


Leikkaa varovasti piirtämiesi viivojen ympäriltä.


Leikattuna.


Avaa varovasti..


Hmm... Keskusta ei vielä näytä hyvältä. Siispä pikkumuokkaus ja...Valmis! Hiutale on vielä hyvä laittaa esim. paksun kirjan väliin suoristumaan.


Tässä vielä tekemiämi hiutaleita ikkunassa.

Ks. postauksen ensimmäinen kuva - siinä on oman huoneeni ikkuna ulkoapäin kuvattuna.


Hyödynsin tekniikkaa vielä joulukorteissa.

Pienillä muutoksilla hiutaleista saa hyvin eri näköisiä. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan! Itse leikkelin noita hiutaleita ollessani viikon kuumeessa. Jotain oli saatava tehdä käsillä samalla sohvalla lötkötellessä, ja mieleeni tuli lapsena leikellyt paperihiutaleet. "Päivitin" hieman mallia ja kivoja tuli. (ainakin omasta mielestäni) :) Jos joku näitä innostuu tekemään, olisi todella mukava nähdä kuva niistä!

6 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta, ovat kyllä todella kivoja! Ja näyttävät ihan oikeilta, tein kyllä itsekin joihinkin joulukortteihin tänä vuonna pieniä lumihiutaleita, mutta ne olivat juuri sellaisia lapsena leikeltyjen näköisiä. ;-)

  VastaaPoista
 2. hiutaleet ovat todella kauniita ja siroja. ihania kortteja olet niistä tehnyt <3

  VastaaPoista
 3. Lapsena noita tuli tehtyä, unohtanut oli kyllä kokonaan. Voisi vaikka verestellä taitojaan :D
  Sinun on kyllä erityisen kauniita :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mustikka! Joku päivä sitten samalla tekniikalla muutaman tein, mutta minun tapani on hieman alkeellisempi, ei ole sitten lapsuusaikojen kehittynyt :) Täytyy kokeilla myös tällä kunnianhimoisemmalla tavalla. Todella kauniita kortteja, niihin sopii hienosti lyijykynänjäljetkin.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista! :)

  Peikkonen, nuo eivät itseasiassa ole lyijykynänjälkiä. :) Hiutaleet näyttivät jotenkin epäsopivalta pelkästään valkoisina korttipohjaa vasten. Siispä väritin hiutaleiden reunoja harmaanruskealla värikynällä luodakseni kolmiuloitteisemman vaikutelman. Lisäsin vielä paikoin hopeanväristä geelikynää päälle, "hohtaa" kivasti kun korttia kääntelee. :)

  VastaaPoista
 6. Taidan kaivella yhden 21 vuotta vanhan ison joulukoristeen jostakin varastosta esiin. Se palveli työpaikallani monena vuotena asiakkaiden joulutervehdyksenä kunnes eräänä jouluna tuli nuori taiteilija, joka osasi piirtää. Tänä vuonna en asiaan ehtinytkään paneutua. Jos muistaisi kaivella sen esiin ensi jouluksi ... olisi jo nostalgia arvoa ;)

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!