sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Reissu tuli tehtyä

No nyt loppui kauan kestänyt blogihiljaisuus. :) Ulkoasuongelmien jälkeen en jaksanut miettiä koko blogia. Nyt mennään tällä valkoisella taustalla.

Lukiomme oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana saan kunnian pitää puheen(!) koulumme itsenäisyysjuhlassa. Minä, joka olin etenkin lukion ensimmäisen vuosikurssin arka ja vähän ujo. Minä, joka pelkäsin paljon pelkän esitelmän pitämistä. En vuosi sitten olisi ikuna uskonut pitäväni puhetta virallisessa juhlassa, jossa on vieraana veteraaneja ja lakitetaan muutama ylioppilaskin.

Valehtelisin jos väittäisin etten jännitä ollenkaan (joo, tuli se yksi biisi mieleen :D). Olen ihan hermona jo nyt, mutta enköhän toivottavasti suoriudu tehtävästäni. Luulen siitä olevan hyötyä tulevaisuudessa.

Oltiin sitten yhtenä viikonloppuna Espoossa katsomassa nuoremman isoveljeni yksiötä, johon hän vastikään muutti. Samalla reissulla tarkoitukseni oli löytää ns. pikkumusta ekologisesta vaatekaupasta, joita Helsingistä löytyykin monia. Yksi mielenkiintoinen tuttavuus oli Maara Tapiolassa. Kyseinen liike myy hampusta valmistettuja vaatteita, lankoja ja kangasta. Oikeastaan kaikki tuotteet olivat alennuksessa, isäni ja veljeni ostivat molemmat kevyet housut 20 eurolla, ovh taisi olla 80€. Valitettavasti liike on ilmeisesti lopettamassa noista alennuksista päätellen, suosittelen kuitenkin poikkeamaan ennen sitä!

Mekkoa en mistään liikkeestä sitten harmikseni löytänyt, mutta silti jotain todella mahtavaa: bambu-puuvillasukkikset!En itseasiassa edes ajatellut että ekologisia sukkahousuja olisi missään myynnissä. Ja tähän väliin myönnettäköön, etten omista kuin yhdet ihonväriset ja yhdet valkoiset (pieniksi jääneet) sukkahousut ennestään. :D

Hyvin Havainnollistava Kuva sukkiksista.


Näiden sukkisten hinta oli tietysti kalliimpi mitä tavallisien, mutta en halua ostaa halpavaateketjujen - enkä mistäkään muustakaan normikaupasta - sukkahousuja. Siksi olikin erittäin positiivinen yllätys kun nämä löysin. :) Mukava myyjä kertoi sukkahousujen juuri saapuneen kauppaan.

15,50€:n hintakaan ei tuntunut enää missään kun kokeilin pöksyjä jalkaani, aivan taivaallisen ihanat! Ne ovat todella, todella pehmeät ja miellyttävät päällä. Tekisi oikeastaan mieli käyttää vain näitä. Eli ovat Täydelliset (tosin luukunottamatta sitä että housut ovat hivenen liian pitkät lyhyellehköille jaloilleni). Suosittelen lämpimästi kaikille! :) Ja ostopaikkana oli Gente Clothes Helsingissä.

Ilalla koneella ollessani muistin vasta yhden vaatekaupan, mihin ehdottomasi halusin mennä: juuri avattu Nudge. Argh, miten pystyinkään unohtamaan tuon! Eikä se tietenkään ollut sunnuntaisin auki. Siellä olisi ollut mm. Nurmen ja Camilla Norrbackin vaatteita, oih! *suurensuuri harmistus*

Yritän siis keksiä jotain nykyisen vaatekaappini sisällöstä, sillä lähikaupungissa Porissa ei ole ainoatakaan ekologista vaatekauppaa. Saa nähdä mitä tästä muka tulee.. Suunnittelin myös keskitetyn iskun tekemistä Raumalle Monoshop -vaateliikkeeseen. :) Se on lähin ekovaatteita myyvä liike.

Ja nyt pitäisi olla suunnittelemassa sitä puhetta...

3 kommenttia:

 1. Minä en lukiossa kuulunut (oppilaskunnan hallitukseen tai harrastusten puolesta) mihinkään, mutta nyt yliopistolla ollut jo fuksi- (eli eka)vuodesta saakka kulttuuritieteiden (arkeologia, kirjallisuus, kulttuuriantropologia) ainejärjestössä, hallitushommissa. Ensi vuosi on kolmas hallituskausi! (Tämä ja ensivuosi menee tiedottajana ja ekan tein ympäristövastaavana, jolloin hoitelin mm. biojäteastiaa kiltahuoneella). Ja minä en tosiaankaan vielä muutama vuosi sitten ollut mikään social butterfly, vaan kaupan kassallekin oli jo korkea kynnys puhua. Pelkäsin muita ihmisiä aika paljon (ja silti meidän lukio oli ollut ilmaisupainotteinen, minä vaan en sellaisella linjalla ollut). Niin sitä ihminen muuttuu, ei kyllä tunnistaisi sukulaiset minua enää, kun ei moneen vuoteen ole nähneet! :)

  VastaaPoista
 2. Bambusukkikset ovat todellakin ihan mahtavat jalassa! Nylonit ovat ihan kirosana bambuisten rinnalla :).

  VastaaPoista
 3. Nafisan: Kuulostaa varsin samalta mitä omalla kohdallani on käynyt! :) Itselleni tulee tosi hyvä fiilis, kun muistelee mitä ennen ei olisi uskaltanut tehdä, mutta nyt se on ihan arkipäivää (kuten jutteleminen rehtorin tai opettajien kanssa, tai puhelujen soittaminen vieraille ihmisille).

  Romulus: Sanos muuta, kiteytit asian loistavasti! :D

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!