tiistai 7. toukokuuta 2013

Kutsu


Saako tuuleettaa? JEE!

Nyt nimittäin piti tulla rikkomaan blogihiljaisuus ilmoittamalla, että sain tänään postitse kutsun korumuotoilun valintakokeseen Lahden muotoiluinstituuttiin! :)

Ja mikä parasta, valintakoepäivät eivät mene päällekkäin biologian pääsykokeiden kanssa. Ihanaa, kuin taakka olisi pudonnut harteiltani.. Seuraavaksi siis jännätään valinta- ja pääsykokeita, joihin on onneksi vielä pari viikkoa aikaa. :)

Päätin mielessäni etukäteen, että jos pääsen valintakokeisiin, julkaisen kuvia tekemistäni esivalintatehtävistäni. Joten tässä tulee!

Ylimmässä kuvassa on riipus, joka piti suunnitella tukemaan Vesijärvisäätiön toimintaa. Lisää Vesijärvestä ja -säätiöstä täällä. Riipuksen lisäksi piti tehdä esite, mutta siitä ei nyt ole kuvaa. Korun materiaaleina kupari ja lasihelmet (sekä puuvillanyöri).


Tässä kuva lyijykynäraapustuksesta, joka oli toinen tehtävä. Kirkas lasipurkki piti laittaa puolilleen vettä ja tuikata sekaan kolme eri pituista oksaa. Tarkoitus oli tarkastella valoja ja varjoja, pintojen muotoja ja sen sellaista. Tämä oli minulle ehdottomasti se vaikein osuus. Mutta vaikka itse sanon, onnistui yllättävän hyvinkin kun ottaa huomioon etten ole vuosiin piirtänyt aktiivisesti.

Niin ja kuvassa paperi on hiukan taittuneena, kyllä kuvan mittasuhteet oli about oikein. ;)


Kolmas (ja sen alla neljäs) tehtävä. Kuvan epäselvä häkkyrä on siis kananmunateline, joka piti valmistaa viidestä tulitikkuaskista. Tehtävien suunnittelijoilla lienee ollut hauskaa.. :)

Häkkyrän alla on vielä portfolio, joka oli neljäs tehtävä.


Siinäpä ne! Pahoitteluni huonoista kuvista. Ne kun tuli otettua erittäin ajoissa: postin pöydällä juuri ennen pakkaamista, tietysti kännykkäkameralla. Ajoissa taas ja silleen.. Ja koko pakettikin ehti juuri ja juuri postisedälle, joka lähti heti menemään kun oli lähetykseni saanut käteensä. Mutta ehdittiin. ;)  

12 kommenttia:

 1. Onnittelut valintakokeeseen pääsemisestä! Ei ole mikään itsestäänselvyys sekään :) Tuo koru on kyllä upea ja siinä on ideaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Eipä juu ole, hain nimittäin vuosi sitten valokuvauspuolelle enkä päässyt valintakokeisiinkaan. Itsekin olen tyytyväinen tuohon koruntekeleeseen, saattapi olla että tulee niitä lisääkin tehtyä. :)

   Poista
 2. Hienoa!! Oikein paljon tsemppiä valintakokeisiin!
  Tuo koru on kertakaikkisen upea, mutta myös nuo muutkin työt ovat todella hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Toivotaan tosiaan että kokeet menisi hyvin!

   Poista
 3. Suuren suuret onnittelut valintakokeeseen pääsystä ! Ei todellakaan ole itsestäänselvyys eikä mikään pikku juttu, ihana juttu, olen onnellinen puolestasi ! Ja by the way, tuo riipus on ihan mieletön ! Saisit tehdä enemmänkin kun sulla tuota "silmää" siihen hommaan löytyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri ja llämmin kiitos! :) Itseasiassa olenkin suunnitellut, että heti pääsykoerumban jälkeen aion omistautua korujen tekemiselle täysin siemauksin ja vaan nauttia tekemisestä. Niin ja juuri tällaiset kieputtelut on erityisen sydäntä lähellä, etenkin niitä aion väkertää. ;)

   Poista
 4. Vou, onnea! Ei sulta kyllä tota taitoa tai kekseliäisyyttä puutu :) Saako udella, kuinka kauan aikaa suunnilleen vietät yhden metallilankakorun teossa? Kertakaikkisen upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon! :)

   Toki saa udella! Harmikseni joudun heti alkuun toteamaan, että kieputtelukorun tekemiseen menevä aika vaihtelee melkoisen paljon. Kuitenkin yleisesti tekoprosessi menee suunnilleen näin: Aluksi on idea tai inspiraatio. Seuraavaksi suunnittelen toteutuksen ja lähden vähän kokeilemaan ideaa paperilla tai suoraan käytännössä. Koru yleensä muotutuu kunnolla vasta tehdessä ja lisäilen tai poistan osia mikäli siltä tuntuu. Joskus tulee "stoppi" ja keskeytän tekemisen jopa viikoiksi/kuukausiksi ja palaan vasta kun olen keksinyt miten jatkaa sekä tehdä korusta visuaalisesti toimiva.

   No, taisi olla jokseenkin ympäripyöreä vastaus.. :) Mutta yhteenvetona siis, että suunnitteluun taitaa yleensä mennä enemmän aikaa kuin itse tekemiseen. Esimerkiksi tuota Vesijärvi -riipuksen ideaa haudoin päässäni parin päivän ajan, ennenkuin tartuin lankaan ja pihteihin. Itse tekemiseen taisi mennä yhteensä joku pari tuntia muutamana iltana.

   Toivottavasti vastasin kysymykseesi! :)

   Poista
 5. Hienoja uutisia ja upeita töitä olet tehnyt :)
  Onnea tulevaan.

  VastaaPoista
 6. Hienoja töitä! Tuo valot ja varjot -piirros on kaunis ja korukin tyylikäs. Hauskaa, hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Aino ja hyvää kesää myös sinulle! :)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!