keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Terveellistä herkuttelua



Blogi on tätä nykyä retuperällä käsitöiden suhteen, mutta ei ole tullut oikein tehtyä mitään (paitsi muutamaa kuvataideprojetkia lukuunottamatta, joita en vielä halua esitellä).

Tarkoitukseni oli viime kuussa kokeilla myslipatukoiden tekemistä, mutta teinkin vahingossa mysliä. :D Älkää kysykö miten se onnistui. No, myslistä tuli kuitenkin niin hyvää, että olen tehnyt sitä toistamiseen. (ja ne myslipatukat... No, ne onnistuivat, mutta maku ei ihan ollut sitä mitä halusin, aivan liian äklömakeaa tuli) Tässä kuitenkin se mysliohje:

Ohje Myllyn Paras -sivuilta.


Kotitekoinen mysli, n.1 litra

5dl Myllyn Paras Iso Kaura- ja / tai Neljän Viljan Hiutaleita
1dl Myllyn Paras Kauraleseitä
1dl saksanpähkinä- tai mantelirouhetta
(1dl kookoshiutaleita)

1dl fariini- tai tummaa sokeria

1dl papaija- ja mangosuikaleita

1dl rusinoita

(1dl auringonkukan tai pinjansiemeniä)


Sekoita ainekset leivinpaperille uunipellillä ilman hedelmäpaloja. Paahda n. 125-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Lisää lopuksi hedelmäpalat, pähkinät ja rusinat (+ siemenet). Säilytä jäähtyneinä tiiviissä rasiassa kuivassa.
Vaihtelua mysliin saat käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä pieninä paloina.


Mantelirouhetta

Neljän viljan hiutaleita



Fariinisokeria (hauskan eläväinen pinta)

Kaurahiutaleita



Tässä vielä havainnollistava kuva aineksista. Kuvan oton jälkeen sekoitin, ja kippasin uunipellille leivinpaperille. (tein muuten tässä kohdassa virheen, sillä pähkinät olisi pitänyt lisätä vasta paistamisen jälkeen. :D eipä se silti makua mitenkään haitannut...)
Käytän muuten luomuhiutaleita, ja käytössäni ei ollut niin rusinoita kuin hedelmäpalojakaan.



Suosikkijogurttini myslin kanssa on tällä hetkellä Valion Vanilla (1 litran pakkaus). NAM!


Kokeilin vielä laittaa ripauksen kanelia päälle, toi kivan lisän. :) Ja niitä hedelmäpaloja aion vielä joskus kokeilla, kunhan saan aikaiseksi...

1 kommentti:

  1. namnam. tämä ohje vaikuttaa tosi herkulliselta. pitääkin kokeilla.. olen joskus tehnyt itse mysliä ihan vaan sekoittelemalla kaurahiutaleita, leseitä, murskattuja pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä keskenään. tästä tulee varmasti vielä herkumpaa kun mukana on sokeriakin...

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!