maanantai 28. marraskuuta 2011

Millä kuvaan? (1. osa)


En tiedä kiinnostaako ketään hölkäsen pöläystä kamerajupinani, mutta tässä tulee. :D

Muistan vielä kuin eilispäivän, kuinka kokeilin kuvata ihan ensimmäisen kerran digijärjestelmäkameralla. Olin hyvin hyvin skeptinen, sillä olin tottunut kuvaamaan lähinnä korujani pokkarilla ja ajattelin järkkärien olevan turhanpäiväistä hömpötystä. Kelpo kuvia pokkarillakin saa! Käänsin kelkkani kuitenkin varsin nopeasti kun olin veljeltäni saanut hänen kameransa käteen ja vähän zoomailtua. :D Se oli menoa se! Eli kiitokset nykyiselle kameraharrastukselleni kuuluu veljilleni. <3 (Tosin en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun nyt haaveilua ja rahan menoa ei voi estää...)


Ensimmäinen digijärkkärini, Sony a200. Ostin tämän pari vuotta sitten veljeltäni kun hän vaihtoi parempaan kameraan. :) Ja kyseessä siis se sama jolla sain ensikosketuksen järkkäreiden ihmeelliseen maailmaan.

Tykkään tämän helppokäyttöisyydestä. Istuu myös mukavasti omaan käteeni.
Objektiivit:


Minolta 50mm kiinteäpolttoväli


Tämä on ihan mukava pieni, melko valovoimainen objektiivi. Esimerkiksi juhlissa oiva. 
Ja erityisesti pidän tämän syväterävyydestä. 
Luonto- ja kissakuviakin on tällä tullut räpsittyä, mutta hiukan vaan liian kauas jää lähinkin tarkennusetäisyys minun makuuni (siis luontokuvia kuvatessa). Mutta mukava objektiivi, on myös vähän vaihtelua tuohon toiseen objektiiviin. :)Esimerkkikuva.

Sigma 17-70mmRakastan rakastan rakastan! Ylivoimaisesti suosikkiobjektiivini, vaikka uusikin kamera parine objektiivineen löytyy.

Tykkään ihan mielettömästi kuvata tällä; varmaan joku 80% ottamistani kuvista olen Sigmalla räpsinyt. :)  Varsinkin luontokuvauksessa erityisen kiva. 70mm on mukavan "makro", mutta 17mm on taas kiva, melko laajakulma kun välillä tarvitsee. Ja se bokeh...NIIN ihana!


Rakastan. (jos ei vielä tullut selväksi :D)


Esimerkkikuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!