maanantai 30. elokuuta 2010

Mätsi mätsi


Jep jep, koulujutuja taas... Nimittäin kaveri Marianne -penaalilleni! :D Ei vaiskaan, vaan tahdoin vain piristää Lukiolaisten Liitolta (muiden lukiolaisten tavoin) saamaani päivyriä. Kannessa komeili boikotoimani H&M:n ruma mainos. (enkä tietenkään huomannut ottaa ennen -kuvaa ennen kuin innoissani aloin kantta päällystää...)


Harkitsin käyttäväni penaalin ihanaa Marianne -kangasta tähänkin, mutta lopulta päädyin lopputulokseen, etten yksinkertaisesti raaski, sillä kalenteri on kuitenkin vain vuoden käytössä. Seuraavaksi meinasin maalata akvarelleilla paperin itse, mutta jonkinmoinen lorvikatarri taisi iskeä.. :D Onneksi muistin jokin aika sitten kirppikseltä ostamani askartelupaperit.


Halusin kalenteristanikin todella pirteän ja värikkään, kuten penaalista. Valitsin kuvissa näkyvän puna-oranssi-kulta-valkoisen värisen paperin, joka oikeasti taitaa olla lahjapaperia mutta hällä väliä, se käy täydellisesti tarpeeseeni.

Itseasiassa koko innostus tähän projektiin tuli eräästä blogista, jossa samainen päivyri oli päällystetty kankaalla ja kangaskukkasilla. Ko. blogin vinkin mukaan maalasin valkoisella akryylivärillä kannen valkoiseksi noiden kierteiden alta, sinne kun ei saanut paperia siististi. Niin ja kyseisen blogin osoitteen olen tietenkin unohtanut. :/


Yläreunaan vielä merkintä 2010-2011 erillisestä valkoisesta paperista. Kaipasin vielä jotain, joten tuli sitten piirreltyä noita iänikuisia kiemuroitani. Tussasin ne vielä Pigman(?) tuss(e)illa (sekä kuvanoton jälkeen päällystin koko höskän kontaktointimuovilla). Mätsi mätsi.

3 kommenttia:

 1. Meidän yliopistolla saa myös ilmaiset kalenterit joka vuosi ja siellä nähnyt porukan peittävän kansien mainoksia eri tavoin. Tämä oli tosi raikas idea :) Moni on tehnyt itse kankaiset/langasta irtokannet, ne toimii myös kierrekannelle, näin saa saman ihanan tekstiilin mukaan vaikka paperinen kalenteri menisi roskiin.

  VastaaPoista
 2. Tulipa tosi ihanat kannet! :) tykkään, tykkään, tuhannesti tykkään :) ps. lorvikatarri, mahtava sana, alanpa käyttämään! :D

  VastaaPoista
 3. Nafisan: Kiitos! :) Itsekin harkitsin irtokansia kankaasta, mutta päädyin että 1. en osaisi siltä istumalta tehdä sellaisia (kaikkihetimullenyt) 2. todennäköisesti kyllästyihin niihin kankaisiinkin kansiin heti vuoden jälkeen. :D Mutta toisaalta sitä kangastakin saa vielä muokattua.. hmm. Pitääpä katsoa jos sitä ensi vuonna jaksaisi kokeilla. :)

  Madam B.C: Kiitos! :) Itsekin tykkään lopputuloksestta tosi paljon. :) Hih, tuota lorvikatarria kuulee aina välillä, ja se oli ensimmäinen mieleen tuleva sana, piti siis lisätä postaukseen. :D

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!