keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kirjoita otsikko tähän


Nyt kun on totuttauduttu jo vuoteen 2011, on hyvä miettiä uudenvuodenlupauksia. :D Oikeastaan en tehnyt kummoisia uuden vuoden lupauksia... Tein vain yhden lupauksen, jonka joku ehkä jo huomasikin; alan taas uudelleen kirjoittamaan myös englanniksi näihin postauksiin. :) Toinen veli siihen rohkaisi, joten ajattelin yrittää. Sitäpaitsi siitä on hyötyä opiskelunkin kannalta. En kyllä sitten ole kovinkaan varma noista kieliopeista, että silleen... :D Noh, harjoittelemalla oppii - vai miten se meni.

// I think that now it's a great time to think about those new year's promises. Well, I didn't do nothing special promises. Actually I did only one promise. And that promise you can see here. I'm writing on english again! :) My brother said that I should write also english on my blog. So here we are. I'm not very good at english but I hope you understand what I'm trying to say. :D I think this also helps me on studying english. :) //


Itse en jaksa tehdä mitään ns. vuosikatsausta tai poimintoja viime vuodesta blogin osalta, sillä postauksia on tullut melko harvakseen... :D Tässä suhteessa(siis postausten määrässä) aion ainakin yrittää ryhdistäytyä, mutta mitään en varsinaisesti lupaa.

// I don't think I'm going to do a posting like "The year 2010". No. But I think this year I'm trying to write more postings to my blog. :) //


Haluaisin myös oppia varamaan aikaa ihan itselle. Varsinkin viime syksy meni tukka putkella juostessa erilaisissa jutuissa - suurin osa liittyen kouluun. Oli hallituksen kokousta, kahvituksia, Ny -yritysjuttuja, erilaisia tapahtumia yms. Olipa minulla yksi päivä klo 8.00-20.00, tuona aikana kävin kerran nopeasti kotona syömässä. :D No joo, se päivä olikin vähän erityinen. Mutta kuitenkin.

Syksyllä tuntui, ettei missään välissä ehdi kunnolla oikeasti rentoutua ja unohtaa kaikki kouluun liittyvä. Ainoa tämmöinen väli oli Säpin retki, se oli aivan taivaallisen ihana nollaus! :) Muuten sitä mietti että no, ainakin syyslomalla sitten ehtii rentoutua. Vaan kuinkas kävikään. Voitte itse arvata.


Heti, kun joululoma alkoi, heitin välittömästi ihan kaikki kouluun liittyvät asiat ja ajatukset nurkkaan, pois mielestä. Nyt olen todellakin rentoutunut, ja ymmärrän täysin sanonnan "ladata akut". :) Tuntuu, että akut on ladattu - ja hyvin. Olen myös todella iloinen tästä erityispitkästä joululomasta, joka jatkuu vielä tämän viikon. Ahh, ihanuutta!


Kuitenkin pelkään, että kuitenkin heti ensimmäisellä kouluviikolla alan kauheasti stressata kaikesta, kuten minulla on tapana. Esimerkiksi NY -yrityksen aluemessut ovat jo 21. päivä, sekä ensi kuussa wanhat! (Mekkoa olen aloittanut, muttei se kyllä valmiskaan ole).


Niinpä niin. Tahdon oppia päästämään arjesta irti ja oikeasti rentoutua. Eikä olla niin negatiivinen kokoajan, "voi kun on kauheasti tekemistä, miten ihmeessä ehdin tekemään kaiken?". Pitäisi ymmärtää, että asiat kyllä etenevät omalla painollaan. Ei niitä tarvitse pohtia ja stressata kokoajan. Kaikki aivan varmasti järjestyy. Selitäpä tämä sitten järjelleni; helppo sanoa, vaikea toteuttaa.


Mutta tänä vuonna ihan oikeasti yritän oppia varaamaan aikaa itselleni, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Sitä jotenkin potee huonoa omaatuntoa jos ihan vain istuu tekemättä mitään. Nyt aion sallia sen itselleni. :) Ja olenkin jo näin lomalla sallinut useaan otteeseen. :D

Toisaalta oma aika tarkoittaa myös sitä, että tekee jotain itselle tärkeää. Minulle se merkitsee valokuvaamista, helmitöitä ja käsitöitä. Että pystyy uppoutumaan täysin siihen asiaan, jota tekee. Unohtaa kaikki ympärillä oleva.


Täytyypä lukea tämä postaus uudelleen kun tekemistä on liikaa ja ahdistaa. :D Toisaalta en malta odottaa kevättä, rrrakastan sitä! Nimittäin vastaavasti vihaan syksyä ja pimeyttä, se voi olla osasyynä ahdistuneisuuteen.

Oi, kevät... Ensimmäiset lintujen viserrykset, lumet sulaa(no okei, tämä ei ole kiva juttu), puut puhkeavat lehtiversoihin... Kesä on tulossa..  Hih, luulenpa että jo pelkkä ajatus keväästä antaa potkua ja energiaa! :)

// I just promised to write also in english. My writing in finnish turned so long that I can't write it also in english. It would take too much time. Shortly: I tend to stress everything. Especially when I have a lot of work to do and the work relates to school. Last Autumn was very busy and stressing for me. I don't want to go the same over again this spring. So I want to learn how to relax at times and forget everything that relates to school. Like to take a break.

But I'm already so excited about Spring! Even a thought of spring gives me energy. :) //Sekavaakin sekavemman postauksen lisäksi kuvituksena on eiliseltä (4.1.2011) muutamia ottamiani kuvia. Vihdoinkin on korkeapaine, oli aivan huikean kaunis talviaamu! Tälläista olen koko loman odottanut, että pääsee ulos kirpeään pakkaseen kuvaaman ihan yksin. :)

//I took the photos of this posting yesterday (4.1.2011). I have been waiting my whole holiday for morning like yesterday. The sun was shining, temperature -12 celsius and frozen trees. Love it! :)//

6 kommenttia:

 1. Tosta englanniks kirjottamisesta sen verran, että se on oikeesti tosi hyvää harjotusta! Paljon parempaa kun Vitikkalan kirjojen ääneen lukeminen ja grammar-tehtävät (siis jos omistaisin grammarin...). Mulla englannin kieli on jokapäiväsessä käytössä Kalin kanssa, kun se on Kanadasta kotoisin. Me kirjotetaan kaikki tekstiviestit yms englanniksi ja puhutaankin joskus, vaikka usein mua kyllä hävettää puhua englantia sen kuullen, kun se osaa niin paljon paremmin :D Mut kyllä oon huomannu et sellanen "arkienglanti" kehittää kielitaitoa tosi paljon! Ja sun englanti on muuten ihan hyvää ;>

  Tosi kiva postaus ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Haha, siltä tässä vähän tuntuukin, siis että tämä itse kirjoittaminen lyö ääneen lukemisen laudalta. :D Harmi vaan ettei ole tarkistuskirjoja mistä voisi vielä kaikki lauseet tarkistaa... ja nyt ei oteta lukuun googlen käännöskonetta. ;)

  Kuulostaa tosi siistiltä puhua ja käyttää englantia ihan vaan arkena! Pitäisikin kokeilla joskus, jos joku kaveri innostuisi myös. :)

  Kiitos vain! Itse en tosin koe että englantini olisi kovin hyvää, kun tähän mennessä kurssien keskiarvo pyöreä 7. :/ Mutta jos nyt jaksan tätä jatkaa niin eiköhän se pikkuhiljaa kehity...
  Niin ja tässä jo kauhulla odottelen sitä enkun suullista esitystä. :S

  Kiitos vielä kehuista! :)

  VastaaPoista
 3. Ei englannin numeron takia kannata itteään tuomita, koulut keskittyy niin paljon turhiin asioihin. Esimerkiks kielioppeja painotetaan ihan liikaa ja ilman mitään syytä opetellaan sellasia koukeroita, joita kukaan ei tuu elämässään koskaan käyttämään... Loppujen lopuks me osataan englannin kielestä sellasia muotoja mitä edes englantia äidinkielenään puhuvat ei osaa.
  Mun mielestä sanastot ja lausuminen on paljon tärkeämpiä ja niiden opettelemiseen pitäs kouluissa käyttää enemmän aikaa.

  Muistinkin sen suullisen tehtävän vasta nyt kun sanoit, pitäs ehkä keksiä mistä teen :D Älä turhia stressaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Itse olen myös kiinnostunut tässä syksyn aikana valokuvauksesta ja yritän ottaa oppia paremmiltani :)

  VastaaPoista
 5. Anni: Niinhän se taitaa olla. Että siis opetellaan ihan turhia asioita. :/ Itseasiassa tässä nyt viimeisimpänä tulee mieleeni gerundi...jota en enää edes muista. :D

  Btw, sun suullinen esitys meni tosi hyvin! Puhut hirveän sujuvasti ja hyvin englantia, oli kyllä kiva kuunnella esitystäsi! :)

  Tyttö kylmän maan:
  Voi kiitos! :) Itsekään en ole valokuvausta harrastunut kuin muutaman vuoden, digijärkkärillä on tullut vasta vuoden päivät kuvailtua.

  Harjoittelemalla (=kuvaamalla) oppii mielestäni parhaiten. :) Toki valokuvauskirjoja ja nettiä on kiva lukea/selata ihan pelkän inspiraation vuoksi. Ja jos asetusten kanssa "leikkiminen" kiinnostaa, niin kirjoista löytyy monenlaisia vinkkejä ja ohjeita erilaisille asetuksille. Itse en kuvaa koskaan automaattiasetuksilla, mielestäni on paljon hauskempaa säätää itse sopivat asetukset. :)

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!