sunnuntai 14. elokuuta 2011

Moulinex -blenderiNyt hiukan asiaa mainitsemastani blenderistä. :) Hankin tämän siis lähinnä aamupalojen ((viher)smoothie) tekemistä varten. Haaveilin Vitamixista, joka on parhaimmistoa mitä tulee vihersmoothieden tekemiseen, mutta liki koko kesätyöpalkkani vievä hinta himmasi ajatusta sen hankkimisesta. Toisaalta takuutakin sillä on paljon enemmän mitä laitteilla yleensä, joten siten hinta ei vuosien kuluessa olisi niin kallis. Mutta kokeilen nyt aluksi tällaisella edullisemmalla versiolla. :)


Koje on nimeltään Moulinex, tehoja löytyy 1000W. Paketin mukaan Ranskassa valmistettu (kenties kuitenkin vaan kasattu...?). Tämän 1,5 litran vetoisen kannujutun lisäksi tuli myös kahvin jauhamiseen ja yleiseen pilkkomiseen&sekoittamiseen omat lisäosat. Hyvin toimii myös tuo pilkkomiseen tarkoitettu lisäosa, jauhoin sillä tänään pähkinöitä. Todella nopeasti tuli melkein pähkinäjauhoa.

Omena, klementtiini, tammenlehtisalaattia, hunajaa; kaikki luomua. Lisäksi lähdevettä.


Hintaa laitteella oli tarjouksessa Citymarketissa 50 euroa, alkuperäinen hinta huiteli jossain 90 euron tietämillä. Tämä taisi olla viimeinen kappale hyllyssä, siksi myös varmaan tarjouksessa oli. Takuuta löytyy kaksi vuotta.

Alunperin minun oli tarkoitus ostaa OBH Nordican blenderi, hintaa sillä oli Plussakorttitarjouksessa noin 40 euroa. Siinä oli kuitenkin puolet vähemmän tehoa ja tuo käynnistystsydeemi oli tässä Moulinexissa kestävämmän oloinen. Tosin OBH:n laitteessa olisi ollut lasikannu, jonka olisin halunnut, mutta nuo muut jutut ns. peittosivat sitten sen. Maksoin siis mielelläni kympin enemmän mitä aluksi oli tarkoitus. :)Täytyy sanoa että on kyllä tehokas laite! Ei montaa sekuntia tarvitse pitää käynnissä, kun on jo kaikki ainekset mössönä. Mukana tulleessa ohjekirjasessa oli myös joitain ohjeaikoja eri aineiden sekoittamiseen.

Huomasin kyllä, että hiukan kauemmin olisi näissä kuvissakin olevaa juomaa saanut pitää, jotta tulisi juotavampaa eikä ihan lusikoitavaa tavaraa. Ehkä tosin vettäkin olisi voinut olla enemmän joukossa. Mutta hyvää kuitenkin tuli! :)

Aiemmin mainituista aineksista tuli noin kaksi tällaista Kartio -lasillista smoothieta.

Koukussa siis ollaan aamupalasmoothieiden teossa. ;) Smoothiet eivät aina näytä kovin houkuttelevilta, mutta ei kannata katsoa ulkonäköä, sillä vain maulla on väliä. Ja nämähän ovat todella hyviä, kun laittaa sitä mistä tykkää. :D Oma suosikkini sisältää muiden aineiden ohella jäisiä vadelmia&mustikoita, pääpaino kuitenkin vadelmissa. Taidankin tästä lähteä vadelmaan ja mustikkaan - täytyy saada talvea varten pakastin täyteen. :)

Ps: Tämä ei ollut maksettu mainos, ihan itse omilla roposillani laitteen ostin! ;)

3 kommenttia:

 1. Meillä on kans ollu jo vuosia samantyyppinen sekotin (ollaan kyllä välissä taidettu ostaa uusikin), jolla me tehdään smoothieita millon mistäkin :) Yleensä meillä on sellanen tapa, että iskä tekee sunnuntai-iltasin koko perheelle millon minkäkinlaisen marja-hedelmä-mehu-smoothien, jota sitten nautitaan yhdessä iltapalalla tai tv:n ääressä :D En tiedä, mistä se tapa on edes tullut, mutta monta vuotta se on kestänyt :) Niin hyvää, niin kevyttä ja niin terveellistä ;)

  VastaaPoista
 2. Täytyy varmaan ostaa itsellenikin tuollainen kone! Jos innostuisin itsekkin väsäämään noita smoothieita,kun näyttävät niin herkulliselta. :)

  VastaaPoista
 3. Anni: Aivan ihana tapa! :) Totta, päihittää kaikki Danonet mennen tullen. ;)

  Anonyymi: Suosittelen kyllä lämpimästi, jos se ei vielä tullut selville. :) Nyt kohta viikon käytön jälkeen olen huomannut, että kun pitää kauemmin koneessa pyörimässä, tulee mukavampi rakenne=sileämpää mitä noissa kuvissa on.

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!