tiistai 12. helmikuuta 2013

Tutorial: Kortteja ystävänpäiväksi


Ajattelin tulla pikaisesti näyttämään mitä tuli tehtyä täksi ystävänpäiväksi - luottaen että kovin moni tuttu ei vilkuile tänne.. 

Monena vuonna ystävänpäivä on tullut melkeinpä yllättäen ja viime tingassa on tullut näperrettyä jotain. Onneksi tänä vuonna olin suhteellisen ajoissa. :) Myös viime vuonna tein kortteja ja tutoriaalin niihin, kyseiseen postaukseen pääset tästä!

Sitten vuoden 2013 tutoriaaliin:


Vaihe 1: Maalaa A3 (vesiväri)paperi millä väreillä haluat. Itse käytin aika perinteisesti hempeitä sävyjä. Anna kuivua kunnolla.

Vinkki1: Jotta paperi ei käpristelisi kauheasti, kannattaa se teipata esimerkiksi maalarinteipillä reunoistaan kiinni vaikka puulevyyn. Toinen vaihtoehto on käyttää vesivärilehtiötä, jossa paperit on liimattu lyhyiltä sivuilta kiinni toisiinsa (ja arkin saa toki irrotettua kuin minkä tahansa paperin lehtiöstä). 

Vinkki2: Värit saa leviämään pehmeästi kun maalaa paperin kosteaksi pelkällä vedellä ja sen jälkeen vesiväreillä ja antaa sävyjen sekoittua toisiinsa.


Vaihe 2: Piirtele mustalla tussilla maalattu paperi täyteen kuvioita. Inspiroiduin hurjasti Alisaburke -nimisestä blogista, jonka pitäjä tekee mielettömän kauniita töitä!


Vaihe 3: Leikkaa osiin.


Vaihe 4: Kirjoita tyhjiin kohtiin esimerkiksi "Ystävälle".

Valmista! :) Toki kortit käyvät muutenkin kuin ystävänpäiväksi, kuten syntymäpäiväksi. Kuviointia ja värejä muuttamalla vain mielikuvitus on rajana!

Ja taas näitä tehtäessä muistin, kuinka rentouttavaa maalaaminen ja piirtäminen voikaan olla. Voisi ottaa akvarellit ja siveltimet useammin esille. :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kortteja! Kiitos vinkistä :) minulla ei ole tapana muistaa ystäviäni 14.2 (ystävänpäivä on joka päivä, heh) mutta nättejä synttärikorttejakin näistä saisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ajatus, että ystävänpäivä on joka päivä! :) Kiitoksia, kiva jos tykkäsit ideasta. Mietiskelin että oikeastaan voisi tehdä tällä systeemillä varastoon hätävaraksi erilaisia kortteja synttäreiden ja muiden merkkipäivien varalle. :)

      Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!