tiistai 16. huhtikuuta 2013

Vinkki kyselystä!

Bongasin jotakin kautta kyselyn nimeltä Miten tekstiilien poistaminen tulisi järjestää?. Käsityö- ja kierrättäjäihmisenä aihe kolahti heti ja kävinkin jo jättämässä oman vastaukseni kyselyyn. Tässä hiukan tietoa:
"Kyselyn tarkoituksena on selvittää kuluttajien/kansalaisten käytäntöjä ja näkemyksiä vaatteiden ja kodintekstiilien kulutuksesta ja poistosta. Tutkimustietoa asiasta on vähän, joten vastauksesi on meille ensiarvoisen tärkeä. Vastaa kyselyyn 2.5.2013 mennessä. Vastaaminen kestää 15–20 minuuttia. 
Tekstiilijätteen hyödyntäminen on toistaiseksi ollut vähäistä, vaikka tekstiilejä poistetaan käytöstä yhä enemmän. Jotta käyttökelpoinen raaka-aine ei joutuisi hukkaan, tarvitaan uusia keinoja tekstiilijätteen hyödyntämiseksi. Tehokas hyödyntäminen edellyttää, että kuluttajat voivat poistaa tekstiilinsä helposti kierrätykseen. Tarvitsemme näkemystäsi erityisesti siitä, miten käyttökelvottomien tekstiilien kokoaminen tulisi meillä järjestää. Samalla kysymme tietoja poistettavista tekstiilimääristä ja tekstiilien kulutuksesta. Vastaamalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tekstiilien kierrätyksen kehittämiseen!" 
-Kuluttajatutkimuskeskus
Voisin sanoa että vaatteiden kierrätys on melkeinpä yksi mieliaiheitani. :D En heitä oikeastaan mitään pois; jos vaate on rikki, korjaan sen, tai ompelen siitä jotain muuta - tai käytän rättinä tms. Jos vaate on ehjä, mutta sitä ei ole tullut käytettyä, myyn sen kirpputorilla tai lahjoitan esim. kierrätyskeskukseen tai Konttiin. Jos kyseessä on rikkinäinen ja likainen tekstiili, lajittelen sen energiajätteeseen. :) Siinä tiivistettynä omat tottumukseni.

Arvelin, että blogin lukijoiden joukosta löytyy myös muita aiheesta kiinnostuneita tai aihetta koskettavia. Aihe on muutenkin tärkeä, jotta tekstiilejä saataisiin paremmin kierrätettyä. Joten KLIK vastailemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!