lauantai 26. maaliskuuta 2011

Wanhoja pelejä..

Kun koko perhe oli jouluna koossa, tuli isoveljieni kanssa muisteltua vanhoja tietokonepelejä mitä pienempänä tuli pelattua. Pohdittiin, saisiko niitä enää mitenkään toimimaan, että voisi pelata ja palauttaa kaikki lapsuudenaikaiset pelimuistot mieleen. :)

Nuorempi isoveli sitten sai netistä ladattua ohjelman, jonka avulla voi pelata vanhempia tietyn tiedostomuodon pelejä. Meillä oli pelejä säilössä cd -levyllä vuodelta 2001.

 
Ensimmäisenä kokeiltiin veljen kanssa Koiratappelu -peliä, joka oli vieläkin aivan loistava peli! Ehdottomasti yksi parhaimmista, tätä ollaan nyt hakattu ihan innoissamme. :D


Seuraavaksi kokeiltiin Fuse -nimistä peliä. Hmm... aika oli kyllä hiukan kullannut muistoja, sillä ei se ollut ihan niin hyvä kuin muistelin. :D Mutta juu, eiköhän sitäkin ihan pelattua tule. :)

Lisäksi kokeiltiin alkuperäistä Super Mariota, sen sai ladattua netistä. Vähän aikaa sitä jaksoi (eli noin 5 minuuttia), sitten kyllästyikin jo. Lisäksi mieleni tekisi pelata Kirbyä pitkästä aikaa, se on ennenkin ollut suosikkipelini. :)

Mietittiin nyt tuossa veljen kanssa että olisi mahtavaa, jos johonkin vanhaan tietokoneeseen saisi asennettua vanhan Windowsin. Ihan vain sitä varten, että voisi pelata muitakin pelejä, kuten esimerkiksi Wormsia ja minun omia pelejäni, kuten Tallityttöjä ja Leijonakuningasta. :D Windowsin rinnalle voisikin sitten asentaa Linuxin..

Saa nähdä miten tämä projekti tästä etenee. :) Olen oikeastaan jo ihan innoissani!

Kuva1, kuva2.

// On the Christmast holiday me and my brothers remembered the games we palyed years ago when we were childs. Playing the games was so much fun and we wondered if we could still play them. My brother downloaded to his computer a software called Dosbox from the internet. With it we could play couple of games we had on cd (from the year 2001). 
You can see the games on the pictures above. First one is called "Koiratappelu (=The dogfight)" (which is just awesome!) and the other is just "Fuse". We also tried the original Super Mario, but got bored quite quickly with it. :D I would also love to play Kirby. :)


Now we are planning to install Windows 98 to an old computer so we could play all the games we have on the cd. I'm so excited! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!