maanantai 30. toukokuuta 2011

Angry Birds!


Mikäs se tämä on?

//What's that?


No Angry Birds -paita tietysti!

//It's a Angry Birds shirt!

BÖÖ!
Kun näin tämän kuvan, mieleni alkoi tehdä itse samanlaista. :) En kuitenkaan halunnut ostaa valmista paitaa (tietää taas missä sekin on tehty) - Siispä tuumasta toimeen! :)

//When I saw this picture, I wanted a similar shirt. I didn't want to buy one so instead I did it by myself. :)


Vaatekaapistani löysin kokonaan käyttämättä jääneen punaisen Hummelin t-paidan. Se on pyörinyt ties kuinka monta vuotta kaapissani, mutta en oikein koskaan ole välittänyt käyttää kirkkaan punaista paitaa. Angry Birds -kokeiluun se kävikin vallan mainiosti. :)

Oheisissa kuvissa vielä muut käyttämäni tarvikkeet. Toisen veljeni muuttaessa Saksaan yli vuosi sitten sain hänen kangasvärinsä itselleni. Pitkästä aikaa niille löytyi taas käyttöä. Pitäisikin vähän useammin maalailla näillä, sen verran mukavaa puuhaa se on!

Ihan aluksi monivaiheisen google kuvahaku-voipaperi-piirtäminen-valokuvaus-suurennos-piirtäminen tapahtumaketjun jälkeen minulla oli mukavan kokoinen vihaisen linnun naama hahmoteltuna paidassani. Aloitin tekemällä ääriviivat kuvan mustalla, hieman lommoisella purtilolla. Värin kuivuttua täytin muut alueet, annoin kuivua ja silitin - avot, valmista tuli!

Päätin käyttää silmissä ja nokassa peittävää kohopastaa, jotta saisin värit kunnolla esille. Kohopastaa ja tuota ruiskuemulsiota sävytetään pigmenttiväreillä (pienemmät purkit). Muutama tippa pimenttiä riittää saamaan voimakkaan värin. Ovat siis hyvin riittoisia tällaiselle satunnaismaalailijalle. :)

Kohopastaa olen ennenkin kokeillut, mutta vain lakanakankaalle. Nyt vuorossa oli trikoo, mutten malttanut kokeilla sitä ensin hukkapalalle, vaan heti oli päästävä tekemään itse paitaa. :D Kohopasta nousikin aika voimakkaasti itse kankaasta, ks. alin kuva. Lisäksi pinnasta ei tullut kovin tasainen, kuten tuosta ylemmästä kuvasta näkyy... Mutta ei se ole niin justiinsa. ;) Paidan otin käyttöön liikuntatunneille, jossa se aiheutti nousevia suupieliä kanssaliikkujien parissa. :D Ainakin hahmo on siis tunnistettavissa, joten ihan onnistunut tekele taitaa olla. :)

//I found a perfect red shirt from my closet. I used these fabric colours (in pictures) which I got from my other brother.

The result wasn't quite what I was looking for but it's fine for me. :) At least my family and friends reconised the character and smiled to it. :D2 kommenttia:

Kiitos ja kumarrus kommentista!