lauantai 9. heinäkuuta 2011

Kuvaklubi

Olin aivan otettu, kun minua lähestyttiin sähköpostilla ja pyydettiin mukaan Kuvaklubiin. :) Eräs sivuston tekijöistä oli löytänyt albumini Kuvat.fi:ssä ja oli vaikuttunut. Kuvaklubin ideana on kerätä suomalaiset valokuvaharrastelijat ja -ammattilaiset, sekä heidän parhaimmat tuotoksensa samaan paikkaan.

Kyseisen palvelun idea on mielestäni todella hyvä, eikä toteutuksessakaan ole mitään moitittavaa. Sivuston visuaalinen ilme on myös mielestäni onnistunut. Kun kaipaan inspiraatiota, menen selailemaan muiden käyttäjien upeita kuvia. Välilehdestä "Parhaat" löytyy erityisen onnistuneita otoksia. :) Toisaalta jos taas onnistun nappaamaan mielestäni mukavan otoksen, lataan sen tuonne.

Päivän valokuva 15.6.2011
Lisäksi sivustolla on mahtavaa se, että sieltä saa aitoa palautetta muilta käyttäjiltä, eli niin harrastajilta kuin ammattilaisiltakin. Kun kuva saa tarpeeksi tykkäyksiä ja kommenteja, kuvasta tulee Päivän valokuva. Myös Kuvaklubin toimittajat/tekijät valitsevat ja merkitsevät omia suosikkejaan. Pienikin positiivinen palaute saa ainakin minulla päivän piristymään kivasti. :) Ylläolevasta kuvastani tuli Päivän valokuva 15.6, minkä jälkeen hymyilin koko loppupäivän! :D


Sivustolla on rajoitus, yhdessä päivässä voi ladata vain tietyn määrän kuvia. Hyvä sinänsä, sillä näin sivustolle ei tule liikaa kuvia. Lisäksi tulee pakostikin valinneeksi vain parhaat otokset, mikä itseasiassa on todella vaikeaa... Mikä omasta mielestä ei ole niin onnistunut otos, voi jonkun muun mielestä olla todella hyvä - sekä päinvastoin. Hassua, mutta näin se vaan usein menee. :)


Tässä vielä linkki omaan "portfoliooni". Siellä ei vielä kovin montaa kuvaa ole, mutta pikkuhiljaa niitä lisäilen. Valinta on vaan niin vaikeaa, pelkkiä luontokuvia kun löytyy n. 15 gigaa eli noin 6 500 kuvatusta.. :)

4 kommenttia:

 1. Vau, onneksi olkoon! Tosi upeita kuvia oli tuolla portfoliossasi, ja muuallakin sivustolla. :) Hyvä idea tuollainen suomalaisten valokuvaajien tuotosten kerääminen..pitää varmaan käydä useamminkin ihailemassa!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut!! =) Hienoja kuvia tosiaan napsit, niissä on kaikissa jännää mystiikkaa! Osaisipa itsekin ja jos olisi oikeanlainen kamera ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaunis! :)

  Miina, tosiaankin kannattaa käydä vaikka joka päivä jos jaksaa! Sinne kun ilmestyy joka päivä uusia, hienoja ja mielenkiintoisia kuvia.

  Ninni, voi kiitos! Kyllä muunlaisillakin kameroilla saa varsin kelpoja kuvia. :) Harjoittelemalla sitä oppii lisää ja harjaantuu kameran käytössä. :)

  VastaaPoista
 4. "Mikä omasta mielestä ei ole niin onnistunut otos, voi jonkun muun mielestä olla todella hyvä - sekä päinvastoin. Hassua, mutta näin se vaan usein menee. :)"
  Niin on. Vaan ao. sivustolla näkyy myös suomalaisen käytös netissä. Voi olla kuvasta mitä mieltä tahansa, mutta juuri nuorten käytös on usein huonoa. Poistinkin koko tilini sieltä siksi.

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!