maanantai 22. lokakuuta 2012

Farkkulaukku


Innostuin tuossa joku aika sitten pitkästä aikaa hiukan ompelemaan. :) Halusin käyttää uusiomateriaalia, ja kohteeksi valikoitui kierrätyskeskuksesta parilla kymmenellä sentillä joskus ostetut vanhat farkut.


Välillä Aika usein meinaan tarttuu kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista mukaan vaatteita tuunausmielessä, jotka aion uudistaa uuteen ilmeeseen "sitten joskus". No, se kasa hupeni nyt yksillä farkuilla, kun päätin ottaa ne työn alle. Kyseisistä housuista on tullut joskus aiemmin käytettyä pala, mutta kangasta silti riitti. Jotenkin syntyi idea simppelistä kassista ja sillä mentiin: tulos näkyy kuvissa. Materiaalia jäi yli vielä suurinpiirtein farkkujen vyötärökaitaleen, taskujen ja vetskarin verran.

Vuorikankaaksi löytyi vanha lakana. Tosin myöhemmin havaitsin, että vähän uudempi kangas olisi ollut parempi, sillä ko. kangas on aikojen kuluessa hapertunut ja repeää aika helposti. :/ Eipä voi mitään, näillä mennään. Korjataan sitten joskus kun tulee aihetta. :)


Perfektionistiluonteeni meinasi suunnittelu- ja tekovaiheessa iskeä niskan päälle ja alkaa oikein piirtelemään kaavoja sekä mittailemaan viivaimella. Jostain syystä meikäläisen on nimittäin vaan kovin vaikea tehdä mitään ilman kaavoja tai ohjeita, ja aina pitäisi kaiken olla viimeisen päälle tehtyä ja mietittyä. Siksi sitä kai tuleekin niin harvoin ommeltua tai neulottua. :D Sysäsin kuitenkin tällä kertaa ne ajatukset nurkkaan ja päätin vain antaa mennä. Niinpä tästä tulikin aika rennosti ommeltu, mutta ei se aina oo niin justiinsa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!