lauantai 20. lokakuuta 2012

Yöpöydällä


Huomasin eräänä päivänä, että kirjastosta on kerääntynyt hiukan lukemista yöpöydälleni. :D Ajattelinkin tässä käydä niitä hiukan läpi. :)


Riitta Pojanluoman Omena -kirja tarttui mukaan, kun silmäilin ruokakirjahyllyä yleisesti. Löytyi monta mukavaa omenaista ruokareseptiä. Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirja löytyi samalla kertaa, aivan älyttömän mielenkiintoinen! Kirjassa on esitelty liuta luonnonkasveja, joita voi käyttää ruoanlaitossa. Hauskasti tämän kirjan jälkeen löysin kotoa Toivo Rautavaaran kirjan Mihin kasvimme kelpaavat?, jossa on huikea määrä Suomen metsistä löytyviä kasveja ja niiden käyttötarkoituksia. Näistä kahdesta kirjasta lisää juttua toisessa blogissani.

Uusin innostus valokuvausrintamalla on RAW -kuvaus - silkasti tämän kirjan johdosta. Kyseessä on siis Luovuutta digipimiöön -kirja (by Davis&Davis), jossa käsitellään raw -kuvausta Photoshopia käyttäen. Itseasiassa tämän takia en ole hirveästi blogissa luontokuvia julkaissut, sillä haluan ensin kokeilla parhaimpiin otoksiin tätä kuvanmuokkausta. Kunhan siis muistan, ehdin ja jaksan. :D Mutta kirjaa voin suositella, ohjeet olivat todella selkeät ja hyvät, opin hurjasti uutta!

Alin kirja, Sampo Korkeilan Vektorigrafiikka taas käsittelee vektorigrafiikkaa Adobe Illustrator -ohjelmaa käyttäen. Ihan ookoo peuskirja suomeksi, mutta.. noh, ei oikein muuta erityistä mainittavaa. Tuli kuitenkin uutta opittua. :)Toisessa läjässä taas uuteen innostukseeni liittyvää kirjallisuutta. Olen meinaan koko syksyn potenut kovaa innostusta rempata huoneeni! Vielä en kuitenkaan ole hommaan voinut ryhtyä erinäisten esteiden vuoksi, mutta ihan pian tilanteen puolesta voin alkaa repiä tapetteja seinistä. :)

Inspiraatiota tulevaan remppaan hain muutamasta sisustuskirjasta. B&Q:n Undestanding colour at home -kirjasta löytyi eri värien käyttöön ohjeita, vinkkejä ja ideoita. Ei kovin mullistava kirja, mutta ihan jees. Kevin McLeodin opus Sisustajan värit taas on yksi suosikkejani! Olen lainannut sen monen monta kertaa, sillä kirjoittajan luomat väripaletit ovat vaan niin lumoavia. Kirjassa on siis valmiiksi mietittyjä väri/sävy-yhdistelmiä käytettäväksi niin sisustuksessa kuin oikeastaan missä vain. Paletit ovat todella kauniita ja harmonisia. Tämän kirjan voisin oikeastaan ottaa ihan omaksi asti.

Sisustushyllystä tarttui myös mukaan Urban eco chic -kirja (by Oliver Heath). Mielenkiintoista tietoa ja vertailua mitkä ovat ekologisimpia materiaaleja mihinkin huoneeseen ja käyttötarkoitukseen. Tosin lähinnä tuli fiilis, että tämä olisi hyödyllinen talon rakentamisessa tai suuremmassa rempassa kuin yhden huoneen pintarempasta. Mutta sinällään ihan inspiroiva.

Oma tila, oma rauha (Potterybarn) tuli mukaan ihastuttavien työtilojen vuoksi. Huoneeni kun toimii paitsi nukkumis-, myös työtilana ja haluaisin työ/askartelupisteeni olevan käytännöllinen, toimiva ja silmää miellyttävä. Tästä kirjasta löytyi inspiraatiota sitä varten.Ja kaikki vielä läjässä. :) En  tiedä oliko tästä kenellekään mitään hyötyä, mutta oli silti ihan mukava kirjoitella. :D Huoneen rempasta tulee varmaan lisää tarinaa, kunhan se joskus saataisiin edes aloitettua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!