sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kaksi kelloa


Tänään esittelyssä eräs ihan mieletön kirppislöytö, jonka tein hiljattain. :) Kiertelin aikani kuluksi eräällä kirppiksellä ja oysähdyin eräälle pöydälle, jolla huomasin kaksi siroa naisten kelloa. Sain heti jonkinlaisen idean käyttää niitä koruissa. Tutkin kelloja kuitenkin perusteellisesti, yritin selvittää ovatko ne laadukkaita. Ei meinaan kiitos halpiskelloille.

Kellojen merkistä en ollut ikinä kuullutkaan, mutta aikani tutkiskeltuani tulin siihen johtopäätökseen, että jos kellossa lukee "Swiss made", ei se voi olla ainakaan huono merkki. Lisäksi toisessa kellossa (kuva yllä) näkyy lasin reunassa hienoa hieontaa. Niinpä nappasin kellot eurolla per kappale mukaani, eihän niistä nyt konkurssiinkaan mene. :)


Toisessa kellossa on lisäksi kaiverrus "M.K 18.11.71" kellotaulun takana. Siispä aika vanha kello, mutta varsin hyvin säilynyt - eli melko laadukas, voisi olettaa..?


Ja tässä toinen kello. Taulussa lukee "Valgine, 17 jewels, Swiss made".

Kotiin päästyäni menin heti googlettamaan. Ainakin toinen kello on Omega -merkkinen ja meinasi kyllä silmät pudota päästä kun näin minkä hintaisia kyseisen merkin kellot ovat! Toinen kello on Valgine -merkkinen, jota ei ilmeisesti enää valmisteta. En päässyt selvyyteen minkä arvoisia juuri nämä kellot ovat. Pitänee viedä kellosepälle näytettäväksi? Vai tietääkö joku ruudun siellä puolella näistä enemmän?

Joka tapauksessa olen hurjan iloinen löydöstäni. :) Tosin en kyllä tiedä toimivatko nämä edes.. Toivoa sopii. :D

4 kommenttia:

 1. Hyvä löydön teit! Todella ;) Ja jos eivät toimi, siihenkin on omat tekijänsä, jotka osaavat korjata =)

  VastaaPoista
 2. www.jic.ch/sites/valgine/anglais/index.html
  Vedä käyntiin. Jos käyvät niin käyttöön niin käyttöön vain. Loistava löytö.
  Arvoa ei voi sanoa ennenkuin löydät ostajan. Omega on käsittääseni arvokkaampi.
  Joka tapauksessa hyviä käyttökelloja ja paljon arvokkampia kuin euro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset linkistä ja kommentista! Ainakin toisen ajattelin jättää itselleni käyttöön - tai ehkäpä jopa molemmat.

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!