torstai 28. maaliskuuta 2013

Tutoriaali: Värilastujen uusiokäyttöä


Kun suunnitelin huoneeni uutta ilmettä ja sitä myötä värisävyjä, tuli maalikaupasta haalittua pino Tikkurilan sävykortteja. Tiedättehän, maali- ja remonttikaupoista kun löytyy seinä täynnä erilaisia, ihanan sävyisiä Tikkurilan "värikortteja". Kun värit oli päätetty huoneeseeni, jäin miettimään mitä herkullisen värisille, mutta turhaksi jääneille lopuille lastuille voisi tehdä. Sitten mieleeni putkahti idea, joka ilokseni toimi myös käytännössä. :)


Tarvikkeet:
  • sävylastuja
  • kynä
  • sakset
  • liimaa
  • ompelukone


1. Piirrä kartongille ympyrä käyttäen esim. pienen lankarullan pyöreää pohjaa. Piirrä sävylastujen nurjat puolet täyteen ympyröitä ja leikkaa ne irti.


2. Liimaa paperiliimaalla kaksi samanväristä puolikasta nurjat puolet vastakkain yhteen.


Pyörylät pinoissa. :)


3. Sommittele pyörylät ketjuksi mielesi mukaan. Itse käytin kolmen värisiä pyörylöitä per nauha tietyssä järjestyksessä. Mielessä kyllä kävi että myös sattumanvarainen järjestys voisi olla hauska!

4. Ompele pyörylät ketjuksi ompelukoneella. Muista jättää alkuun ja loppuun riittävästi lankaa sitomista varten!


Käytin ompelussa melko pitkää tikkiä (muistaakseni 4mm) ja paksua neulaa. Ompele hitaasti ja varovasti ja syötä uusi pyörylä kun edellinen on melkein ommeltu.


Valmista ketjua.


5. Käytä nauha miten haluat! Kokeilin ripustaa teipin avulla seinään.....mutta päädyinkin peiliin, jossa keväiset värit piristävät aina ohi kulkiessa. :)

Nyt alkoi sormet syyhyämään tehdä eri värisiä nauhoja.. Voisi kokeilla eri kokoisia pyörylöitä, ja miksei muitakin muotoja. Toki tavallisesta paperista/kartongistakin varmasti onnistuu, sattui vaan noita lastuja löytymään remontin jäljiltä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!