tiistai 1. helmikuuta 2011

Helmikuu

Taas tuo tammikuu hurahtikin vauhdilla ohi. :) Täällä vietetään parhaillaan koeviikkoa (jep, täytyisi olla lukemassa, mutta mitä teenkään...kirjoitan blogiin :D). Jotenkin sitä koeviikoilla tulee keksittyä paljon tärkeämpää tekemistä kuin kokeisiin lukeminen, kuten esimerkkinä käsityöt. Tai huoneen siivous. Jep jep..

Niin, se on jo helmikuu! Ja aivan kohta on jo wanhat! Tanssipukuni on valmistumassa, pohdin vielä että teenkö alkuperäisen suunnitelman mukaan ja kirjon siihen helmiä vai teenko erilliset korut... Noh, se jää nähtäväksi.


Muutakin "hyödyllistä" näin koeviikolla on tullut tehtyä, Uuden Mustan sivuilta löytyi hauska mielentilatutkimus, joka kertoo millainen olet. Tässä oma tulokseni:

"Olet parantumaton hippi.

Olet valitettavasti menetetty tapaus eikä toimivaa hoitoa ole. Kärsit kroonisesta hippeilystä, joka aiheuttaa mm. verenpaineen akuuttia nousua pikkuasioista ja kummallista vimmaa tarttua yhteiskunnan epäkohtiin. Kyttäät lähipiirisi kulutusvalintoja, järjestät mielenosoituksia, kirjoittelet yleisönosastoihin "epäoikeudenmukaisuuksista", soittelet päättäjille etkä epäröi aiheuttaa kohtauksia julkisilla paikoilla. Olet yksinkertaisesti vaaraksi talouskasvulle ja monikansallisille yrityksille."


Hahaa, ihan loistava! :D Kieltämättä löydän yhteneväisyyksiä luonteeni kanssa.. ;)Ja tästä sainkin hyvä aasinsillan: lainasin kirjastosta jo jonkun aikaa minua kutkuttaneen kirjan: Naomi Klein, No logo

 
Yleisesti jos nyt itse tiivistän, niin kirja siis kertoo maailman brändivaltiaista ja niiden toiminnasta(, joka ei aina ole kaikista eettisintä...).  Eilen tuli ahmittua kirjaa 50 sivua, enkä millään malttaisi lopettaa! (huom. tässä siis taas hyvä syy olla lukematta kokeisiin.) Kirja on siis ihan suomeksi, ja on aivan tavattoman mielenkiintoinen. Näiden ensimmäisten sivujen jälkeen tulee jo ilmi kaikenlaisia uusia asioita (ja oikeastaan myös itsestäänselvyyksiä).

Esimerkkinä nuoret tytöt kehitysmaissa kokoavat korkeaa teknologiaa sisältäviä laitteita, mutta heillä ei ole hajuakaan miten kyseisiä laitteita käytetään. En ole tullut ennen tätä ajatelleeksi, mutta on mielestäni järkeenkäypää, valitettavasti. :/

En malta odottaa mitä kaikkea kirja tuo tullessaan, tahtoo lukea nyt heti. :) Varmaankin lopuksi naputtelen jonkinlaisen yhteenvedon tästä, kun nyt on jo tullut niin paljon ajatuksia. Mutta nyt vaihteeksi sekavan postauksen lopuksi täytyy valitettavasti palata koulukirjojen pariin...P.s Ei postausta ilman kuvia. Nämä kuvat ovat viime vuoden marraskuulta. Olenko jo sanonut kuinka rakastankaan vesipisaroita? <3

2 kommenttia:

  1. Ja kyllä noita kuvia kehtaa esitelläkin, aivan mahtavia kuvia koko blogi täynnä (kade), niitä on ilo katsella ;)

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!