sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Wanhat 2011

Wanhat tanssittiin perjantaina ja lauantaina heti aamusta asti olen ollut flunssassa. :/ "Kivasti" meni talviloman alun suunnitelmat uusiksi. Isä ja veli läksivät tänään ristiäisiin ja jäin yksin kissojen kanssa kotiin. Nyt oli siis toisaalta hyvää aikaa käydä läpi veljen ottamia kuvia ja kirjoitella pitkästä aikaa tännekin jotain. :)

Tanssit meni hyvin ja mukava&hauska päivä oli. Ja nyt muutama kuva ja juttua siitä itse tekemästäni puvusta, josta jo vähän etukäteen vihjailinkin. :)

En nyt halua julkisesti naamaani esitellä, joten tällä kertaa blurratut naamat sekä minulla että parillani.

Tässä tanssina taitaapi olla Cicapo. :)
Kuvaa puvusta takaapäin ja kampauksesta. Kampauksesta ei tullut "ihan" sellainen kuin halusin, mutta no, aina ei voi saada kaikkea. Toisaalta annoin kampaajalle aika suurpiirteiset ohjeet millaisen kampauksen haluan kun en itsekään tarkalleen tiennyt. :D

Väsäsin kampausta varten vielä muutaman Swaroilla höystetyn pinnin. :) Vähän blingblingiä pitää elämässä olla! Ja varsinkin tansseissa.Puvusta ompelin yläosan itse, helman/alaosan teki kummitätini. Kummitätini myös liitti yläosan pääli- ja vuorikappaleet toisiinsa, sekä ompeli vetoketjun. Minulla oli aika jokseenkin kortilla ennen tätä talvilomaa, joten oli ihanaa että sain apua puvun tekemisessä. :)

Puvun kaava on hankittu Englannista, kun Suomesta ei sopivaa löytynyt. Tarkemmin sanottuna kyseessä on tämän mallin yläosa, alaosa taisi olla Burda -lehden hameen kaava.

Ihan alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä olkaimet helmistä/kuorruttaa olkaimet helmillä, tai sitten kirjoa helmiä&Swaroja jotenkin muuten pukuun. Nämä suunnitelmat kuitenkin jäivät, kun tanssit vaan lähenivät hurjaa vauhtia ja puku ei ollut vielä valmis. Lisäksi kummitätini asuu noin tunnin ajomatkan päässä kotikaupungistani. Reissasin siis bussilla muutamaan otteeseen sovitusta varten.

Mutta tätä helmiolkainideaa aion aivan ehdottomasti käyttää jossain muussa mekossa. Kesällä on esmes 18 -vuotispäiväni.. ;) Ja kyllä ne yo -juhlatkin joskus tullee.

---

Puvun kangas on ihanaa, vihreää taftia. Se on hankittu Tallinnasta itseasiassa ööö... olisiko jotain 3-4 vuotta sitten. :D Jos en olisi silloin tuota kangasta löytänyt, tuskin olisin pukua alkanut itse tekemään. Oli siinä sen verran hommaa silti. Tämä vihreä kangas kustansi vain noin 17 euroa, ja sitä oli 3,8 metriä. :) Ja mikä parasta, kangasta jäi vielä ylikin! Lopusta teen varmaan jonkun kivan hameen tms. sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

Mielestäni hauskaa oli, että itse puku maksoi oikeastaan vähiten koko jutussa, kun taas kengät kustansivat ylivoimaisesti eniten. :D (kengistä on tulossa tarinaa lähipäivinä)

Halusin peittää olkapääni, joten sain kummitädiltäni läpikuultavan musta huivin. Lisäksi hankin pitkät, mustat hansikkaat, jotka olivat aika lämpimät tanssiessa. :)

Koruista ajattelin myöhemmin kirjoittaa lisää tarinaa kuvien kera.

// Here are some pictures of the prom dress I made (almost) by myself; my aunt helped me with this project when I was too busy to sew the dress.

I really like the resault. :) I'm going to write more about the jewellerys later.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana vanhojentanssimekko! Kangas on tosiaan ollut loistolöytö, säkenöivän värinen ja vieläpä todella edullinen. Kaunis kokonaisuus muutenkin. :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis puku ja kampauskin on varsin näyttävä! Wanhojen päivänä oli tosi kylmä, miten ihmeessä tarkenitte noissa kauniissa vaatteissanne?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! :)

  Pioni, väliajoilla oli kyllä vähän viileää. Muuten tanssiessa tuli lämmin, oikeastaan hiki. :D
  Ulos mentäessä laitoin päälleni talvikengät, neuletakin, villakangastakin ja villakangasviitan. Niillä jo tarkeni suht hyvin sen mitä käveltiin autosta lukiolle/kotiin/ravintolaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!