lauantai 17. syyskuuta 2011

Ketutuspäivä ja virkatut korvikset


Tänään on kyllä ollut sellainen ketutuspäivä, ettei mitään rajaa. Jo eilen illalla ketutus alkoi kun ei sitten millään meinannut tulla uni, vaikka väsytti paljon. Aamulla rakas kissamme Leevi herätti kuuden aikoihin maukumalla äänekkäästi ja raapien oveani. Kiitos, kerrankin kun saisi nukkua hiukan pitempään. Ja tietysti herättyäni tajusin flunassanpoikasen orastavan kurkussani ja nenässäni.
 En jaksa alkaa tarinoida enempää alkaen aina ylimielisestä Honda-kuskista, joka parkkipaikalla täysin piittaamatta läväytti upouuden auton ovensa auki suoraan meidän automme kylkeen; tai siitä, että seisoskelin ainakin 30 minuuttia sormiani pyöritellen Sonera-pisteellä kun myyjä oli niin uusi, ettei osannut tehdä oikein mitään ilman että soitti jollekin; tai siitä, että olen hurjan nälkäinen kun uuni ei ollutkaan tarpeeksi kuuma tekemällemme ruoalle (jonka siis vieläkin odottelen valmistuvan).

Mutta jotain hyvääkin tässä pävässä on: sateisen viikon jälkeen aivan ihana auringonpaiste (joka tietysti häikii silmiä, kuinkas muutenkaan; ja toisaalta etten tajunnut mennä kuvaamaan luontoa ajoissa ulos kun oli aamun kaunein hetki eli noin 8 aikaan). Mutta, ohessa pari kuvaa aikoja sitten tekemistäni korviksista. En edes muista mitä kautta löysin ihan sattumalta tämän ohjeen. Mieli teki virkata, ja idea vaikutti mukavan nopealta tehdä - siispä tuumasta toimeen. :)

Keskuspyörylä on ohennettu juomapullon korkin osa, joka jää siihen pullon suuaukkoon kiinni kun pullon avaa. Virkattuani pyörylät tärkkäsin ne vielä sokeriliemellä. Kuivumisen jälkeen kiinnitin hopeakoukut. Tykkään!

P.s Teline, jossa korvikset killuvat on myös itse tekemäni. En millään muista, mistä kirjasta idea/ohje on peräisin, sillä tuolla tekeleellä on ikää useampi vuosi. 

2 kommenttia:

  1. Nuo rautakaupasta saatavasta reikänauhasta (en muista oikeaa nimeä) tehdyt pallot on ihania! Itselläkin ollut kauan haaveena tuollaisen tekeminen. ♥ Kauniisti virkatut korvikset!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! En itsekään muista tuon reikänauhan oikeaa nimitystä... Sitä löytyy varastostani vielä paljon, kun tuohon palluraan ei paljoa mennyt. :) Voisikin tehdä toisenkin vastaavan, hiukan isomman vaan, ja jättää sen ehkä maalamatta... Hmm. Nyt taisi tulla inspiraatio, kiitos siitä! :D

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!