tiistai 13. joulukuuta 2011

Sähköttä

Heh, löysin tämmöisen tekstinpätkän, jonka kirjoitin joku aika sitten kun täälläpäin myrskysi enemmänkin (eipä tainnut olla muutenkaan erityisen iloinen mieli :D). Ei tämä ihmeellinen ole, ajatusten virtaa lähinnä, mutta julkaistaanpa nyt muuten vaan... :) Kuvituksena pari joku ilta räpsimiäni kuvia kynttilöistä.

...
On jännä, miten riippuvainen nykyajan ihminen onkaan sähköstä. Olen nyt ollut sähköttä vartin, ja huomaan sen vaikuttavan miltei kaikkeen. Ei ole valoa tehdä oikein mitään. Ei voi surffata netissä. Ei voi katsella tv:tä. Ei voi avata edes jääkaappia ettei se lämpene.

Kynttilän valossa istun huoneessani ja ihmettelen. En pidä pimeästä. Hiukan oikeastaan pelottaakin. Onneksi läppärissä riittää akkua vielä hetkeksi ja sen näyttö valaisee hiukan.

Ulkona sataa ja on kovin harmaata ja pimeää. Aurinkokin nousee kunnolla vasta tunnin kuluttua. Mitä teen siihen asti? Joudun muutenkin olemaan kotona kello 11 asti. Kokeisiin pitäisi lukea, mutta pää vain tulee kipeäksi huonossa valossa. Vali vali vali. Niinpä. Minäkin olen riippuvainen sähköstä, ja se oikeastaan nolottaa myöntää.

Sähkökatkos on tosi jännä, nopeasti rajoittava tekijä. On vaikea hyväksyä asiaa, että minuutti sitten netti toimi, mutta nyt ei.

Tässä alkaa ymmärtää suurempien luonnonmullistuksien uhreja, vaikka tämä tuskin onkaan mitään siihen verrattavaa.
---

Ja kyseinen katkos kesti loppujen lopuksi vain 45 minuuttia. :D

2 kommenttia:

  1. Joo, toi parin viikon takanen sähkökatkos oli aika laaja vissiin kun oli suunnilleen kaikkialla Friitalan ja Kullaan välillä :D Mun piti sillon lukea johonkin kokeeseen aamulla, kerrata jotain sanoja tms. Ajattelin vaan, että ehkä tää on merkki siitä, että se koe tulee menemään todella huonosti :D Mut tosiaan, kyllä sen huomaa miten riippuvaisia me ollaa sähköstä. Sillonkin aamulla ajattelin, että täytyy sytyttää kynttilät tai etsiä taskulamppu. Meni hetki ennen kun tajusin, ettei mulla ole valoa, jonka avulla löytäisin valoa... En saanut laitettua hiuksiani suoristajalla, en keitettyä vettä, pesin hampaat pimeässä vessassa ja haahuilin huoneessani keräten kasaan koulutavarat ja yritin selvittää, mikä vaatekappala oli mikäkin. En sentään ihan mitä tahansa yhdistelmiä halunnu pukea päälleni :D

    Sellasta se on :)

    VastaaPoista
  2. Hehe, samoin, munki PITI lukea kokeisiin... ei tullutkaan sitten luettua. :D Mut ei se mitään kun läpi kuitenkin pääsin. :)

    Mulla oli kans ihan sama reaktio, yritin laittaa valot päälle että olisin löytänyt jotain kynttilöitä tai vaikka taskulampun. Hyvin järkevää kun sähköt on poikki. :D

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!