sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Viimeinen viikko uunista ulos

Huomenna se alkaa. Viimeinen tavallinen kouluviikko. Viimeinen viikko abivuonna. Viimeinen viikko koulua moneen kuukauteen. Viimeinen kokopäiväinen viikko koko lukiossa. Viimeinen viikko ns. peruskoulua.Täytyy sanoa, etten ihan ole vielä sisäistänyt asiaa... Siis 12 vuoden opiskelurupeama päättyy ensi viikon jälkeen. HUH! Tietty ton ensi viikon jälkeen on vielä koeviikko, mutta se nyt ei ole täysipäiväistä koulunkäyntiä minun mittapuullani. :) Ja sen jälkeen alkaakin lukuloma ylppäreihin..

Ajatus lukion päättymisestä on toisaalta haikea, toisaalta iloinen. Tuntematon tulevaisuus pelottaa, mutta toisaalta odotan jännityksellä mitä vuosi tuo tullessaan. Haikeaa on myös se, että tiiviin kaveriporukkamme tiet erkanevat. Tosin toivon ja uskonkin, että pidämme vielä yhteyttä lukion jälkeenkin. :)

Lisäksi jään kaipaamaan tiettyjä juttuja lukiosta. Ihan ensimmäisenä tulee mielen mahdit musiikin tunnit, joita mulla ei kuitenkaan kovin paljoa ollut. Mutta ne olivat sitäkin mahtavempia. :) Ekan musiikin kurssin kävin vasta ykkösvuonna viimeisessä jaksossa, ja nyt harmittelen etten käynyt aiemmin! Opin nimittäin tuolla kurssilla soittamaan kitaraa, eikä musiikki tuntunut tuon kurssin jälkeen niin korkealta matematiikalta kuin ennen. :) Oman erityisen lisänsä toi rento ja huumorintajuinen opettaja. Musiikin tunnit oli mulle aina se viikon kohokohta, silloin kun niitä kursseja oli. Se tuntien rentous, musiikista nauttiminen, mieletön fiilis joka jäi tuntien jälkeen. Ei sitä vaan osaa kuvailla.

Toinen juttu on kuvataiteen tunnit. Sama opettaja on yläasteelta asti ollut tosi kannustava ja ihan vaan loistava. Oon saanut kuviksen kursseilta hurjasti lisää luottamusta ja uskoa taiteelliseen osaamiseeni. Tunnit on olleet rentoja, siellä on lähes aina kavereitani, eikä se asia ole varmaan koskaan pyörinyt tiukasti just sen kuviksen ympärillä, vaan on kaikesta muustakin juteltu kursseilla. :D Kuviksen opettajan kannustamana vein myös tekemiäni koruja yläasteen ja lukion opettajanhuoneisiin myyntiin, mitä en varmasti ikinä olisi muuten tehnyt.

Kolmas juttu on bilsan tunnit. Ne nyt vaan oli niin rentoja ja oikeasti mielenkiintoisia. Erityisesti mieleen jäi kenttäkurssi, ihan parhautta! Rakastin jokaista retkeä, joka tuolla kurssilla tehtiin. Blogiinkin kirjoittelin juttua mm. Säpin reissusta. Niissä reissuissa oli vaan kaikki, luonnossa liikkumista ja siitä uuden oppimista. Sekä oma kamerani mukana. :P

Siinä muutama sananen tän hetken ajatuksista.. Lisääkin varmaan tulee jossain välissä. :)

2 kommenttia:

  1. Muistan niin ton tunteen kun lukuloma alkoi! Mieletöntä, tulevaisuus ihan auki ja tuntuu että on mahdollisuuksia vaikka mihin. Toisaalta just noi asiat stressaa eniten. Nauti! :) Edessä on rutkasti lisää opiskelua jos niin haluaa. Ja mikä parasta, saa keskittyä just niihin asioihin jotka itseä kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Puit hiukan lyhyemmin sanoiksi juuri ne tän hetken mietteet. :D Yritän nauttia, kun onhan tää aika ainutlaatuista - eipä sitä kai kovin montaa kertaa elämässä pääse ylioppilaaksi.. :) Ai niin, tosiaan ehdottomasti yksi innostavin juttu on se, että seuraavaksi saa tehdä täsmälleen sitä mitä haluaa ja mistä tykkää!

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!