keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Leijonaa mä metsästän


Ajattelin tulla pikaisesti huikkaamaan, että penkkariasu (leijona) edistyy jotenkuten. :) Oon oikeestaan aika innoissani tästä! Suunnitelmat Visiot on suhteellisen selvät, enää se vaikein, eli toteutus... :D

Tahdon puvusta niin samanlaisen kuin Leijonakuninkaan aikuinen Simba, kuin se vaan tällä aikataululla on mahdollista (vaivaiset viikko ja päivä - olen taas vaihteeksi tosi ajoissa tai jotain :D). Aion siis ommella haalarin, johon teen erillisen hupun, tassut ja hännän. Huppuun tulee luonnollisesti harja ja korvat. Etutassuista teen kuin lapaset, rukkasten päälle vedettävät. Tarkoitus olisi applikoida polkuanturatkin niihin, toivottavasti ehdin senkin tekemään. :) Takatassuista olisi tarkoitus väsätä jollain ilveellä talvikenkien päälle laitettavat härpäkkeet, irralliset nekin. Ja lopuksi häntä, joka nyt on aika helppo.Aina ei kuitenkaan mene kuin Strömsössä. Tähän mennessä olen piirtänyt kaavat kaksi (periaatteessa kolme) kertaa. Jep. Ensin tein kaavat kaavapaperista yhtä kokoa isompana mitä normikokoni ja harsin lakanasta koekappaleen - ei toivoakaan että alle mahtuisi jotain lasketteluhousujen tapaista. Noh, sitten sävelsin itse lakanasta reilusti isommat "kaavat". Hups, tulikin ihan liian iso ja epämuodostunut haalariyritelmä. Nyt piirsin kiltisti 3 kertaa normikokoani isommat kaavat jälleen paperille ja leikkasin lakanasta koekappaleet. Eiköhän nyt alkaisi olla hyvä... :D Ainakin toivon niin. Tänään vuorossa koekappaleen harsiminen kasaan ja sovitus.

Kävin muuten hakemassa kuvissa näkyvät materiaalitkin jo: kolme metriä keltaista fleeceä ja pätkä luonnonvalkoista (mahaa varten), sekä lankaa ja vetoketju. Tosin vielä täytyisi hankkia kangas harjaa varten. Ehkä omista varastoista voisi löytyä... :)

Ja koska kertakäyttöisyys ei juurikaan kuulu sanavarastooni, niin haalarista on tulossa itselleni kotiasu näiden penkkareiden jälkeen. :) Senkin takia hupun aion tehdä iralliseksi, ettei nyt ihan joka päivä ole sitä leijonaharjaa päässä. :D

Mutta nyt takaisin koulukirjojen pariin. Varmaan jossain vaiheessa jotain juttua tulossa, että miten asu edistyy. :) Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Tosi ihania sun kuvat. Millä kameralla kuvat. Itselläni on Canon 500D ja se perus objektiivi. ostin Stokkalta hulluilla päivillä ihan ok marcon ja sain joulupukilta sitten renkaat. Vielä täytyy harjoitella, mutta kun tulen kotiin on jo niin pimeä, ehkä keväämmällä harjoitus aloitetaan.T:) Koralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sivupalkista löytyy perustiedot kuvauskalustostani. :)

   Tämän postauksen kuvat otin Sony a200 -kameralla, kun taas nuo aiemmat luontokuvat otin syksyllä ostamallani Pentax k-7 -kameralla. Pentaxissa käytössäni on lähinnä veljen hankkimia manuaalisia objektiiveja, kuten esim. 50 millinen kiinteällä polttovälillä. Lisäksi löytyy loittorenkaita, joista tykkäilen kovasti. Sonyssa taas käytän oikeastaan aina suosikkiani, Sigman 17-70mm objektiivia. :)

   Tosiaan, ei siinä taida muuta tietä oppia kuin harjoittelemalla ahkerasti. :) Itsekään en ole arkisin oikeastaan kuvannut, kun valoisa aika on mennyt koulussa. Onneksi kevät on tulossa ja sitä myötä valokin lisääntyy. :)

   Poista
 2. Ajattelin kans tehä ite, kun ei mistään tuntunu löytyvän mitään hyvää. Eilen päätin minkä teen ja tänään hain kankaat ja nyt pitäis sit alkaa hahmottelee kaavoi (tosin helppo kun on Paavo Pesusieni ja alle tulee pahvilaatikko jos löydän sopivan). Ainoo huono puoli, kun meidän ompelukone irtisano ittes jo vuosia sitten, joten käsin tarvii ommella. Ehkä meen jonku kaverin oven taakse ruikuttaa pisimpien saumojen kohdalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku muukin tekee itse puvun. :) Hehe, hyvän hahmot oot valinnut! :D

   Voi hitsi, siinä on kyllä aikamoinen homma ommella käsin. :/ Toivottavasti tosiaan saat käyttää jonkun konetta! Nyt mua muuten alkoi pelottamaan, mitäpä jos meidänkin kone sanoo itsensä irti kriittisellä hetkellä... Sen se nimittäin teki ysiluokalla, kun olin muutama päivä ennen palautuspäivää ompelemassa kässän lopputyötä. :D Onneksi sain silloin ompelukonekorjaamosta toisen koneen lainaan, mutta onhan se lainakone erilainen kuin oma.. Noh, nyt tarvinnee koputtaa puuta ettei niin kävisi. :)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!