lauantai 11. helmikuuta 2012

Tutorial: sydämiä kortteihin ystävänpäiväksi


Nyt kun äikän tekstitaidosta on selvitty, on kiva pitää pieni luova hetki. :) Eli ystävänpäiväkorttien väkertäminen oli mulla tänään ohjelmassa.

Pohdiskelin kivaa ja helppoa ideaa kortteihin ja mieleeni muistui pari vuotta sitten tekemäni lumihiutaleet. Sain niistä idean ja tässä postauksessa näkyypi lopputulos. Räpsin tekovaiheessa parit kuvatkin, että sain tällaisen tutoriaalin tapaisen aikaan. :D Valmiita korttejahan en vielä näytä, ettei mene yllätys pilalle... ;) (Oikeastihan en ole niitä vielä saanut loppuun asti tehtyä, mutta älkää kertoko kellekään)

Let's get started:Tarvikkeet: sakset, lyijykynä, paperia. Itse käytin The Body Shopin mukavan punaisen paperipussin hyödyksi. :)


Leikkaa paperista noin 5 cm levyinen kaitale, ja taita se suikaleen toisesta päästä muutamien senttien päästä reunasta.


Piirrä puolikas sydän niin, että taitos jaa ikään kuin sydämen keskelle.


Hahmottele sydämen sisään leikattavia kohtia miten haluat, vaikka kuvan kaltaisesti. :) Huomaa jättää ns. vapaita kohtia, ettei koko keskusta lähde leikattaessa pois.


Leikkaile piirretyt kohdat pois. Pienet, teräväkärkiset sakset ovat omiaan tähän hommaan. Varo, ettet leikkaa koko keskustaa vahingossa irti!


Seuraavaksi leikkaa koko sydän irti ääriviivoja pitkin.

Avaa taitos - ja tadaa! Sydämesi on valmis!


Voit kokeilla muutella sydämen muotoa, leikattavien viivojen paksuutta, pituutta, kohtaa - mitä ja miten ikinä keksitkin. Valmiit sydämen käyvät juurikin esimerkiksi kortteihin hyvin. :) Kuvassa omia kokeilujani, jotka liimaan kortteihin. :)


En ole kovin hyvä selittämään, joten jos joku kohta jäi epäselväksi tms, niin kysymystä saa heittää kommenttiboksiin. :) Ja mielelläni kuulisin, jos joku teki näitä ja miten onnistui!

4 kommenttia:

 1. Onpa kivoja :) Musta ei tosin olis leikkaamaan noin pieniä yksityiskohtia... Onnistuisin todennäkösesti silppuamaan koko sydämen :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Hehe, ei se nyt ihan niin pikkutarkkaa ole miltä näyttää.. :D Toisaalta tietty voisi tehdä isomman sydämen, kun noista tuli oikeestaan aika pieniä. :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea ja näyttää kivalta :)

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!