tiistai 28. elokuuta 2012

Suunnitelmia välivuodelle

Mietin joku päivä tämän vuoden kevättä. Kuinka erilainen oloni nyt onkaan siihen verrattuna. Olin silloin todella, todella väsynyt niin henkisesti kuin fyysisestikin. En olisi jaksanut lukea ja opiskella yhtään, se tuntui aivan käsittämättömältä pakkopullalta. Ei sillä ettei aihe olisi kiinnostanut, päinvastoin, biologia oli mieliaiheeni! Näin jälkikäteen epäilen, että minulla oli jonkinlainen burn out.. Olinhan haalinut koko lukioajaksi hurjan määrän kaikenlaista oheistoimintaa, varmasti osittain peittääkseni surua.

Mutta nyt tämä vuosi on välivuosi ja aion ottaa kaiken irti tästä vapaasta vuodesta. Tehdä mitä haluan, milloin haluan. Nauttia. Elää. Tämä vuosi on ainutlaatuinen, enkä ajatellut tuhlata sitä makaamalla sängyssä.Siksi ajattelin hiukan kertoa mitä olen pohtinut tulevaa välivuotta varten. :)


Suunnittelin jo kesätöissä ollessani, että voisin mennä autokouluun nyt syksyllä. Jo vuosi sitten olisi toki ollut mahdollisuus ajaa kortti, mutta oli vahva fiilis etten halua. Nyt autolla ajo on alkanut suorastaan houkuttaa. :D Tekisi mieli lähteä joskus ihan yksin ajelemaan, eikä olla aina riippuvainen isän kyydeistä (ja kyllä, suosin silti joukkoliikennettä sekä polkupyörää aina kun voin). Olen jo kauan haaveillut, että voisin esimerkiksi lähteä aamulla kuuden aikaan yksinäni kuvaamaan luontoa hiukan pidemmälle, meren rannalle vaikka.

Ajatusta kevyestä opiskelustakaan en ole ihan kokonaan haudannut, sillä avoimessa yliopistossa voisi suorittaa kursseja. Tässä lähiseudulla ei vaan hirveästi ole ainakaan biologiaan liittyviä. Pitää nyt katsoa mitä tämän suhteen käy... Lisäksi ajattelin kokeilla etsiä vaikka jotain väliaikaista työtä. Ei raha koskaan pahitteeksi ole. ;)
Kun tulimme Ahvenanmaan matkalta kotiin, kotona odotti muun mainoslehtiläjän keskellä kansalaisopiston kurssivihko. Innostuin ihan älyttömästi, olin jo aivan unohtanut sen järkkäämät kurssit! Selailin lehtistä edestakaisin ja ympyröin kivalta kuulostavia kursseja (joita oli pal-jon). Valikoin, karsin ja ilmoittauduinkin jo seuraaville kursseille:


 1. Saksan alkeet. Jäi kalvamaan mieltä, etten ottanut lukiossa saksaa ylimääräisenä. Nyt on yllin kyllin aikaa opetella! :) Nimimerkillä haaveissa mennä ehkä joskus pariksi kuukaudeksi vaihtoon Saksaan...

 2. Tästä olen ehdottomasti eniten innoissani: Henkilö- ja studiokuvaus sekä kuvankäsittely. Voi apua, en millään malttaisi odottaa! Siis kuinka siistiä, pääsee kuvaamaan studioon ja harjoittelemaan studiokuvauslaitteiden käyttöä! :) Harmi vaan että vielä saa pari kuukautta odottaa tätä mahtavaa viikonloppukurssia.
 3. Pianokurssi. Tämä ei itseasiassa ole vielä varma, sillä ilmoittautuminen tehdään ekalla kerralla ja kurssille mahtuu max 10 henkeä. Tulee mielenkiintoista, jos paikalle ilmaantuu enemmän ihmisiä. Mutta siis, olen oikeastaan aina haaveillut osaavani soittaa pianoa suoraan nuoteista. Kitaraa osaankin jo hiukan, mutta molempi parempi. ;) Sitäpaitsi täällä kotona lojuu veljen piano, jota soitetaan aika harvoin, vain kun veli tulee kotiin käymään. Ja kun sen taidon kerran oppii, on se myöhemmässä vaiheessa varmaan helpompaa palauttaa mieleen.
 4. Luonnonkosmetiikka kotikonstein -kurssi. Tämäkään ei ole ihan varma, olen nyt 1. varasijalla. Mutta toivon kovasti että pääsisin mukaan! Olisi niin hienoa päästä kokeilemaan tekemään kosmetiikkaa takapihan kasveista ja keittiökaappien sisällöstä. :)


Tässäpä näitä suunnitelmia.. Mieli tekisi ottaa vielä joku luova/käsityökurssi, vaikka kalligrafia, josta olen ennenkin haaveillut. Mutta toisaalta en halua liian täyteen päiviä vetää ettei tule toista burn outia... Onneksi toki kotona voi tehdä käsitöitä mielin määrin. :) Ainakin (kierrätys)koruja aion tehdä, ihanaa kun niitäkin voisi tehdä vaikka joka päivä!

Olen yhä entistä vakuuttuneempi päätöksestäni, että tämä välivuosi oli oikea ratkaisu. Ehkä sekin kertoo jotain, että olen usena iltana nukkumaan mennessä vain ilman suurempaa syytä hymyillyt itsekseni ilon ja onnen pulpahdellessa sisälläni. Aamulla herätessä auringon valoon jatkan hymyilyä, tunnen itseni vapaaksi ja olen onnellinen, onnellisempi kuin pitkään aikaan.
I'm feeling good.

P.s Pahoitteluni ennenkin nähdyistä kuvista ja musavalinnasta! Ne vaan sattuivat sopimaan tähän hyvin.

6 kommenttia:

 1. Hei! Ihanaa että olet saanut takaisin ilon :) Sekin kuulostaa mukavalta että olet tyytyväinen ratkaisuusi pitää välivuotta. - Huomaan että olet intoa täynnä kuin ilmapallo kansalaisopiston kurssitarjonnasta, kunhan vain muistat ettet ota kursseja liikaa kuten itsekin toteat. Suomalaiseen luonteeseen kuuluu että pitää olla koko ajan jotain tekemässä tai muuten potee huonoa omaatuntoa. Siispä - tee niitä asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi ja josta todella nautit. Hymyssä suin nukkumaan mennessä tai aamuauringon noustessa on hyvä merkki, siitä tietää että on oikealla tiellä :) - riitta -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riitta! :) Tällä hetkellä valitsemani kurssimäärä tuntuu sopivalta, vaikka paljon mielenkiintoista jäi vielä ottamatta.. Mutta kyllähän sitä sitten ehtii myöhemmin oppia ja kokea uutta. Olen tosiaan huomannut myös omaavani tuon suomalaisen luonteenpiirteen, tulee huono omatunto jos vain on tai ei tee jotain hyödyllistä. Olen yrittänyt oppia siitä pois tai olla välittämättä, mutta aika tiukassa se silti istuu.

   Kiitos kannustavasta kommentistasi! :)

   Poista
 2. Minulle kirjoituksestasi tuli ensimmäisenä mieleeni seuraavaa. Elä tämä vapaa vuosi elämyksille. Lähde muiden vielä nukkuessa meren rannalle. Hengitä tunnelmaa sisääsi. Ihaile kiireettömällä katseella ympäristöä. Kuvat tuovat hetket sinulle ikuisiksi.
  Näin ainutlaatuista aikaa, nuoruutta ja vapautta on vain kerran elämässä.
  Ihanaa syksyä. Odotan innolla postauksiasi vapaa vuodelta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun kirjoitat ihanasti! Kiitos, sisäistän nuo sanat ja pidän mielessä tulevana vuonna. Ihanaa syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 3. Välivuosi tuossa tilanteessa kuulostaa olevan enemmän kuin paikallaan.

  Tsemppiä!!

  terv. Helmetin Mimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se kokoajan vahvemmin tuntuukin, onneksi. :) Kiitos! :)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!