torstai 30. elokuuta 2012

Åland, päivä 1


Kuten luvattu, nyt vuorossa kuvatulvaa Ålandin reissustamme selostuksien kera. Kuvia meinaan tallentui kameraan noin 700, joten niitä riittää. :D Mutta nyt aloitetaan ensimmäisestä päivästä! Matkareittimme selostin ekassa postauksessa, sen voi halutessaan lukaista tästä. Lyhyesti reittimme oli: Kustavi-Lappo-Kungsö-Lappo-Kustavi.

Kustavissa odotti ensimmäinen lyhyt lauttamatka.


Tulipa jo siinä parin minuutin seilailumatkalla todettua, ettei ole pahat maisemat, ei ollenkaan. :) Päivä oli muutenkin hurjan kaunis, aurinko paistoi miltei koko ajan. Suorastaan kesäsää!Kuvassa etualalla isän pyörä Yamaha XJ600 Diversion ja taaempana veljen Suzuki Bandit 1200. Kotoa Taivassaloon asti matkasin isän kyydissä, kaikki muut matkan menikin veljen pyörän takana istuen. Isällä oli meinaan kaikki sivu- ym. laukut ja niiden puolesta painoa kertyi jo melkoisen paljon.


Lautoilla oli aina liikennevalot, jotka näyttivät kuka saa mennä ensin.


Pikkulautan jälkeen ajelimme nopeasti saaren läpi, jotta ehdimme isompaan laivaan.


Veljen nappaama kuva, jossa joku irvistävä apina aka allerkirjoittanut. Oli varsin hehkeä fiilis kypärän parin tunnin päässä pitämisen jälkeen. :D


Joku pikkusaari, jolla laiva pysähtyi välillä..


Ja noin puolen tunnin matkaamisen jälkeen ensimmäinen yöpymissaaremme, Lappo!

Hiukan tietoa Laposta: "Lappo on saari Ahvenanmaan itäisimmän kunnan, Brändön, eteläosassa. Lappo on noin 8 neliökilometrin kokoinen saari, joka on pituussuunnassa 4,3 kilometriä pohjoisesta etelään. Saarella asuu ympärivuotisesti nelisenkymmentä asukasta; kesäisin huomattavasti enemmän."
Ajeltiin lautalta heti parin kilsan matka mökillemme, joka sijaitsi siis Pellaksessa. Kamat mökkiin ja lepäilemään hetkeksi. Mökin pikkuterassilla oli mukava istua ja tuulettaa varpaita. :)

Itse mökistä en tajunnut ottaa kuvaa, mutta se yllätti todella positiivisesti. Se oli pieni, vain kaksi huonetta (makuuhuone jossa 4 petiä, sekä toinen huone, jossa oli pikkukeittiö ja ruokapöytä) ja terassi - mutta sitäkin koitoisampi! Asunto oli tosi siisti ja sisustettu nätiksi, ja keittiöstä löytyi kaikki tarpeellinen ruoan itse tekemistä varten. Puucee löytyi pikku kävelymatkan päästä, se näkyykin ylläolevassa kuvassa oikeassa yläreunassa. Voimme siis lämpimästi suositella Pellaksen majoitusta! :)


Ja kyllä tuo näkymäkin oli ihan kiva siitä mökin terassilta. :)


Kun vähän oli kerätty voimia, käytiin saaren ainoassa (?) kaupassa, Tarmossa. :D Ostettiin ruokatarvikkeita ja tehtiin itse ruokaa mökin minikeittiössä. Menussa oli paikallisia nakkeja sipulin kera paistettuna sekä keitettyjä perunoita. Yksinkertaista mutta hyvää. :) Saarella olisi ollut ravintolakin, mutta halvemmalla pääsi näin.


Ja sen jälkeen taas vähän lepäiltiin ja selailtiin laivasta mukaan napattuja esitteitä.


Illalla käytiin vielä kävelemässä uudestaan saarella. Matkalla veli huomasi maassa mukavan kokoisen heinäsirkkaotuksen!
Ja tämä oli viimeinen kuva siltä päivältä. :) Illalla ilma viileni ja heinäsirkat aloittivat huikean sirityksen. Oli niin väsy, että uni silmään aika nopeasti. Onneksi peti oli ihan mukava nukkua.

Seuraavassa postauksessa toinen päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!