sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kirpputorien huonoja puolia...

Kuten tuossa blogin kuvauksessa lukeekin, rakastan kirpputoreja! Tänäänkin tuli isän kanssa käytyä parilla suosikkikirppiksellä. Porin seudulla on todella mukavasti kirpputoreja, äkkiä laskettuna 8 kpl itsepalvelukirppiksiä, osa on suurempia, osa pienempiä. Voitte siis uskoa että tällaiselle kirppiksien rakastajalle näissä riittää "koluttavaa" ja viihdettä :D

Kuitenkin, tänään kirppiksillä ärsyynnyin eräistä asioista, joita voisi ehkä sanoa itsepalvelukirppisten huonoiksi puoliksi (vaikka ne eivät minua tietenkään estä kirppiksillä käymästä ja kiertelystä nauttimasta :)) :
 1. Miksi suurin osa vaatteista on huonolaatuisia tuotteita H&M:lta, jota boikotoin?
 2. Miksi vanhat papat jäävät AINA keskelle käytävää tien tukkeeksi juttelemaan suureen ääneen jonninjoutavia ja tuijottamaan samalla muita?
 3. Miksi kaikki kivat vaatteet haisevat niiiin voimakkaasti huuhteluaineelle? (itse käytän siis hajusteettomia pesupähkinöitä, enkä ollenkaan huuhteluainetta pyykkeihin)
 4. Miksi jotkut myyvät ihania (käytettyjä) vaatteita suorastaan törkeillä hinnoilla kirppisvaatteiksi?
 5. Miksi jotkut yrittävät myydä kiskurihinnoilla kamalia, nukkavieruja retkuja, joita kukaan ei halua? (voisi siis ennemmin viedä suoraan hyväntekeväisyyten tahi jopa lumppukeräykseen)
 6. Miksi joku myy jotain käytettyä/avattua askartelutarvikepakkausta hintaan 3€, vaikka tuotteessa itsessään on alkup. hintalappu jossa lukee 2,5€?
 7. Miksi joku kiilaa kassalla eteesi, vaikka näkee, että olet selkeästi jonossa? (tosin tämä on onneksi aika harvinaista)
 8. Miksi kirppiksille täytyy tulla lastenvaunujen kanssa, jotka tukkivat kulkuväylät erittäin tehokkaasti?
 9.  Miksi joku parkkipaikalla pysäköi autonsa oman autosi taakse, kun myös oman autosikin edessä on auto?
 10. Miksi joku tuo kirppikselle myyntiin lelun, joka hoilaa sitä lasten biisiä "..siellä hän hoiteli lampaitansa, hiiala hiiala hei!" ja joku lapsi soittaa sitä repeatilla koko sen ajan kun kierrät kirppistä? (no joo, tämä alkoi lopussa jo enemmänkin naurattaa... :D)

Valmiiksi rikkinäinen koru, 1,5 euroa. Ihania helmiä, puuta ja siemeniä muunmuassa. :)
"Meripihka"(=muovi)koru 0,5€ ja prinsessakoru 0,3€. Ostin nämä ketjujen takia, riipukset joutavat hiiteen.
Kolme 925 sterling hopeakorua yhteensä 3€! Tätä voisi sanoa jo löydöksi. :)
Etenkin rannekorusta saa kivasti monta sydäncharmia. :)

8 kommenttia:

 1. Olet niin oikeassa noiden vikojen suhteen. :( Ikävä kyllä tänään itsekin noille lastenvaunuille ärsyynnyin: Vallilan Valtterikirpparilla (Helsingissä) on [sana hukassa, siis sellainen myyjät-on-paikalla-kirppari] joka toimii tilassa, jota käytetään myös salibandyyn, eli kauhea määrä pöytiä hyvin lähekkäin toisia, ei mitään leveitä käytäviä ja lastenvaunuja menee kumpaankin suuntaan, kehtaavat mammat vielä ihmisten nilkkoja pamautella kärryillään. Voisi jo siinä väen tungoksessa ajatella vähän ja jättää kakarat kotia.

  Minäkin pesupähkinäihmisenä kauhistelen tupakan/hajuveden/hien/pesuaineen tuoksuja vaatteissa. Onko niiden edellinen käyttäjä täysin menettänyt arvostelukykunsä tai hajuaistinsa? Hinnoittelu menee myös joillakin aivan kamalan yläkanttiin, ja mitä tietoa tekee korussa sillä että se on "aitoa kiveä", hinta 10e.

  Mutta ei välitetä (valiteta)... Ihana muuten tuo ekan kuvan löytösi! Rakastan puuhelmiä ja kaikki tuollainen orgaaninen (siemenet, pähkinät, kookoksen kuori jne.) on vaan ah niin kauniita! ♥

  VastaaPoista
 2. Ihania löytöjä!! Itse en ole halpoja hopea-esineitä löytänyt, niiden omistajat ovat tienneet arvon ja pyytäneet kymmeniäkin euroja. =/ Ehken ostaisi...

  VastaaPoista
 3. Sitten kun teillä itsellänne on lapsia, ymmärrätte vastauksen kysymykseen 8. Elämä on aika ankeaa, jos me äidit emme saa lähteä kotoa minnekään lasten kanssa, että emme vain tukkisi teidän muiden teitä. Tahallani en koskaan ketään lastenvaunuilla töni, mutta en myöskään suostu ajattelemaan, ettei minulla ole oikeutta käydä missään, ellen pysty jättämään "kakaroita kotia". Kenelle ne lapset jätetään, jos mies on töissä - tai jos olet peräti yksinhuoltaja?

  VastaaPoista
 4. Mutta kulkeehan lapsi mukana vaikka ergossa? Jää kädetkin vapaaksi kirppiskaman pläräämiseen :-)

  VastaaPoista
 5. Mietin itse kanssa rintareppua tai kantoliinaa (pienet lapset) tai isommille rinkkaa. On äitienkin ihan hyvä ajatella muitakin, en sano, että ei pitäisi päästä käymään missään, vaan on katsottava tilanteeseen parhaiten sopivaa ratkaisua. Toisinaan muiden on sopivampaa väistää vaunuja, toisinaan vaunujen muita. Kompromisesseja ja valintoja elämä täynnä. BTW: tuli radioista juttua lasten sairastamisesta ja kuinka ihmiset ottaa/ei ota lomaa ja muut (lue: ei lapselliset, toisinaan myös muuta vanhemmat jotka ovat asiasta eri mieltä) valittaa teitpä kummin vaan. Aina löytyy kiiskiä niin vasta kuin myötärannaltakin.

  VastaaPoista
 6. Juu, toki lapsi kulkee mukana vaikka rintarepussa, ja se onkin hyvä ratkaisu ihan pienen kanssa. Isomman kanssa tulee aika äkkiä hartiat kipeiksi. Tuo reppu on kuitenkin ratkaisu vain yhden lapsen kanssa kulkevalle - ainakin mulla niitä pieniä on siellä rattaissa kaksi kappaletta :/

  VastaaPoista
 7. Hui, olipa täällä monta kommenttia! Kiitos kaikista. :)

  Nafisan, olen itsekin käyn Waltteri -kirppiksellä aina kun vain Espoossa/Helsingissä käydään, se on aivan huikea kirppis!

  Kiitos, itsekin pidän kovasti tällaisista etnisistä(?)/orgaanisista materiaaleista. Harmi vain, että melko harvoin saan mitään koruja aikaiseksi tehdä ko. materiaaleista. Mutta eiköhän tässä joku päivä vielä. :)

  Ninni, usein törmään hopeakoruihin, jotka on hinnoiteltu oikean arvon mukaan. Onneksi välillä löytyy tällaisia iloisia yllätyksiä. :)

  VastaaPoista
 8. Ja vielä tätä loppuosaa kommenteista kommentoin:

  Kirjoitin tämän postauksen tarkoituksella liioitellusti. Hyvin harvoin olen Porissa lastenvaunuihin törmännyt kirppiksillä, nyt kyseisellä kirppisreissulla sattui oikeastaan ensimmäistä kertaa omalle kohdalle.

  Nafisanillakin oli hyviä pointteja tähän liittyen, allekirjoitan ne täysin. :) En siis tarkoittanut etteivät äidit saisi kirppiksillä kiertää, kaikilla on siihen oikeus. Sehän on vain varsin hyvä asia, että mm. lastenvaatteet laitetaan kiertoon. Mutta tosiaan tilanteen mukaan toimitaan kun lastenvaunuja sattuu kohdalle. :)

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!