keskiviikko 31. elokuuta 2011

Mattoi


Vihdoin ja viimein sain nämä kuvat ladattua ulkoiselle kovalevylle, muokattua ja ladattua tänne. :)

Kesälomalla innostuin virkatuista matoista, halusin tehdä sellaisen huoneeseeni (en silti ottanut näitä kuvia huoneessani esteettisistä syistä). Tuumasta toimeen; Porista matonkuteita löytyi ainakin Mattoliike Niemestä ja ohje netistä. Pesin kuteet ennen virkkausta, sillä ei olisi kiva jos valmis matto kutistuisi kun sen pesisi...

Tässä ensimmäinen tekeleeni:




Matto jäi kesken, sillä liikkeestä loppui tämä kude kun ostin kaiken mitä oli. :D Tämä kude on selvästi leikattu jostain kankaasta, kun näkyy tuollaisia väriläiskiä siellä täällä. Yllättävän paksuakin tämä kude oli, mutta matto on nyt mukavan pehmeä jalalle. :) Ohjeenä käytin tätä, tosin otin suuremman koukun kun kude olikin tosiaan melkoisen paksua.



Aloittelin myös toista mattoa (Kangasaitan ohje Aura-matto), mutta tämä kude olikin ohuempaa (ja kalliimpaa), joten virkkasin kaksinkertaisella kuteella. Kun koulu alkoi, loppui myös inspiraatio tehdä tämä loppuun. Ehkä tässä syksyn mittaan saan sen tehtyä. Tarvitsisi vaan eka pestä kuteet, ennenkuin pääsee jaktamaan..

Virkkasin kuteista myös muutaman korin, mutta niista en älynnyt tietenkään ottaa kuvaa. :D

2 kommenttia:

Kiitos ja kumarrus kommentista!