torstai 22. maaliskuuta 2012

Vuorokausi ilman teknisiä laitteita?


Bongasin Uusi Musta -sivustolta mielenkiintoisen teemapäivän: "National Day of Unplugging haastaa välttämään tekniikkaa vuorokauden ajan ja keskittymään oikeasti tärkeisiin asioihin."

Kuulostaa omaan korvaani kokeilemisen arvoiselta jutulta! Minua on oikeasti viimeaikoina alkanut ärsyttää oma riippuvaisuuteni varsinkin tietokoneeseen. Nyt olisikin hyvä sauma ainakin yrittää olla vuorokausi ilman teknisiä laitteita. Huomenna kirjoitusten jälkeen saa vihdoin hengähtää ja vain olla. Voisikin olla virkistävää olla ilman tietokonetta hetken aikaa. Kuitenkin joka päivä tulee vähintään oma sähköposti tsekattua ja puhelimella soitettua ja/tai lähetettyä viestejä.

Toisaalta tuntuu hiukan hirvittävältä, että täytyy olla oikein erillinen teemapäivä, jotta voisi olla ilman teknisiä laitteita yhden vuorokauden ajan. Itseasiassa minun täytyy nolona myöntää, että viime kesälomalla yritin olla viikon ilman tietokonetta. No, se yritys tyrehtyi muistaakseni toisen vai kolmannen päivän kohdalla...köh. En oikein osaa sanoa, miksi se on niin vaikeaa olla ilman. Ehkä on vaikeaa keksiä tekemistä yli jäävälle ajalle? Tai ehkä se on vain tapa katsoa teeveetä ja olla koneella tiettynä hetkenä vuorokaudesta?

Tässä vielä manifestin pääperiaatteet Uusi Musta -sivustolta:


"1. Älä koske teknisiin laitteisiin.
2. Vietä aikaa läheisten kanssa.
3. Pidä huolta terveydestäsi.
4. Mene ulos.
5. Vältä shoppaamista.
6. Sytytä kynttilä.
7. Juo viiniä.
8. Syö leipää.
9. Etsi hiljaisuutta.
10. Anna takaisin."

2 kommenttia:

 1. Ei siinä, mitään jos tietokoneella tekisikin juttuja, mutta suurin ongelma varmaan on jos itsensä löytää taas jälleen:

  "Kuinka taas huomaankaan,
  tunti, kaksi, kolme, neljä
  En taaskaan ole tehnyt mitää,
  vaikka tein kaikkea."

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!