maanantai 14. toukokuuta 2012

Girls love pearls
Nyt esittelyssä eräs lahja, jonka sain viime vuonna täyttäessäni 18 vuotta. Juu, tämä esittely on hiukan myöhässä... Silti parempi kait myöhässä kuin ei milloinkaan. ;)

Kuvissa näette siis kaksi suolaisenveden helmeä. Matkailevat sukulaiset olivat viime kesänä reissussa Seychelleillä, ja hankkivat nämä kaunokaiset sieltä. Paketin mukana oli paperi, jossa luki helmien olevan Black Pearls of Seychelles. Nämä ovat siis ihan luonnostaan tämän värisiä, eivät ole värjättyjä. Käsittääkseni tietyn lajiset osterit ovat nämä muodostaneet sisällään. Paikan nettisivutkin ovat muuten toiminnassa, löytyvät täältä.

Sanonpa heti, etten ole ikinä edes pitänyt kädessäni tällaisia. Kaikki "simpukkahelmet", mitä olen aiemmin koruissani käyttänyt, ovat olleet makeanveden helmiä, viljeltyjä. Nämä ovat jotain ihan erilaista. Niin kauniit, niin kauniit. Ja varmasti arvokkaimmat helmet mitä olen koskaan omistanut.

Tässä helmet ns. etupuolelta. Tämän kauniin pyöreän muodon olen ajatellut jättää koruun näkyville, pääosaan.

Aikomuksenani on valmistaa näistä korvikset ylppäreihini.. Oman haasteensa koruksi tehdessä tuo ensinnäkin se, että näissä ei ole reikiä. Enkä todellakaan uskalla itse lähteä porailemaan, ties mitä kamalaa siinä voisi sattua. Toiseksi tuo pisaramainen muoto on jokseenkin hankala nimenomaan reijättömässä helmessä. Ongelmanratkaisua tiedossa, mutta siitä tykkään etenkin korujen teossa. :)

Mielestäni nämä tarvitsevat täydellisen korun ympärilleen. Sellaisen, joka on arvokkaan näköinen, muttei vie huomiota helmiltä. Materiaalin tiedän jo olevan sterling hopea, se sopii parhaiten kauniin siniharmaaseen väriin. Turha muuten varmaan sanoa, että nämä pääsivät NERIK-laatikkoon välittömästi lahjan avattuani. :D (NERIK=Näitä En Raaski Ikinä Käyttää). Tosin koruksi silti haluan nämä... Suunnittelu vie vaan aikaa.

Väriero ei luonnossa ole läheskään näin iso!

Toivon todella, että saan tehtyä näistä kauniit korut. :) Se jää nähtäväksi, ehdinkö lakkiaisiini mennessä. ;)

6 kommenttia:

 1. Upean näköiset helmet. Jään mielenkiinnolla odottelemaan minkälaiseen ratkaisuun päädyt näiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! :) Jep, saa nähdä mitä näiden kanssa teen.. varmaan ennemmin tai myöhemmin keksin jonkinlaisen sopivan ratkaisun, mutta toivottavasti ennemmin. :)

   Poista
 2. No on kyllä erikoisen muotoiset helmet, pisara ja spiraali. Uskon varmasti, vaikka ikinä en ole koruja tehnyt, että niiden kiinnittäminen mihinkään muuhun materiaan on varmasti haasteellista, niin että lopputulos ei pilaa helmen kauneutta, eikä tiputa tärkeintä teille tietämättömille, jos sitä käyttää. Ja poraaminen... Ajatuksenakaan, että helmi menis tuhanneksi palaksi, auts.

  BTW, rupesin muuten miettimään mitä helmet kertovat. Kuvaaja on keskellä, mutta onko kuvaaja kenties aurinkoisella parvekkeella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonhelmistä tulee minkä muotoisia milloinkin, ja se taas vaikuttaa suoraan helmen arvoon. Mitä pyöreämpi, kiiltävämpi ja tasaisempi helmi, sitä arvokkaampi, näin yleisetysti. :) Muita mahdollisia muotoja on mm. riisi, keishi (litteä muoto), peruna jne.

   Se onkin haasteena, että helmet ja niiden kauneus säilyy korussa pääosassa. Helmet voisi käsittääkseni porauttaa myös kultasepällä, mutten varmaan halua ottaa pienintäkään riskiä että niille käy jotain.

   Heh, enpä tullut ajatelleeksi tuota heijastavaa pintaa, terävä havainto. :D Otin kuvat kaarevalla kuvausalustalla kattoikkunan alla. Siitä tuo sinitaivas tulee. :)

   Poista
 3. Äh, kattoikkuna. Se oli toinen ajatus, mutta koska ne on verrattain harvinaisempia suomessa, niin päädyin parvekkeeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loogista kyllä. :D Juu, meillä ei edes parveketta ole, vaan pari kappaletta kattoikkunoita yläkerrassa. :) Juuri sopivia kuvaukseen (jos noita heijastuksia ei ota huomioon)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!