perjantai 18. toukokuuta 2012

Yo-kutsutKun nyt olen virallisesti ylioppilas, voinen näyttää tekemäni kutsukortitkin. :) Harmikseni kuvista tuli vähän kökköjä, kun iltahämärissä muistin vielä räpsäistä kuvat korteista ennen kuoriin sulkemista. Eiköhän noista silti idean saa..

Heti alussa oli selvää, että haluan tehdä kutsut itse. Googlaillessani aikani kuluksi löysin Easy Made Invitations -blogin, josta löytyy huikean kauniita kutsukortteja. Inspiroiduin niistä ja suunnittelin omat korttini. Lopputulos näkyy näissä kuvissa.Aluksi aloin miettiä tekstiosaa. Etsin netistä jonkinlaista osviittaa ja tekstiosuus syntyikin aika kivuttomasti. Valitsin työstöön ohjelmaksi Adobe Illustratorin, sillä kun on kiva väkertää kaikenlaista "graafista suunnittelua". Oli kyllä hauskaa leikkiä sillä pitkästä aikaa!

Tekstissä tuo erikoisempi fontti on yleinen suosikkini, Mistral nimeltään. Käytän samaista myös mm. kuvieni vesileimoissa. Perusfontti taisi olla Garamond. Toiselle veljelleni kiitos tekstiosuuden viimeistelystä ja toiselle printtaamisesta. :)Toivoin kutsussa olevan vähän koristeellisempaa paperia taustalla, joten suuntasin lähikaupungin askarteluliikkeeseen tutkailemaan valikoimaa. Silmiini osui ihanan koristeellinen ja maanläheisin sävyin printattu kartonki. Se on alunperin skräppäykseen tarkoitettua, mutta sopi myös kätevästi kutsuihin. Yhdestä 30x30 kokoisesta kartonkiarkista sai mukavasti kuusi 10x15 cm korttipohjaa.
Halusin vielä tuon "otsikon" sävyisen paperin teksiosuuden ja kartongin väliin. Samasta askarteluliikkeestä löytyi ihanaa helmiäispaperia, josta sopivimmaksi sävyksi valikoitui oliivi. Tarvikkeet oli siinä. :)

Mietin toki myös jonkinlaista lyyraa tai yo-lakkia, mutta en halunnut sellaista enää väkisin tunkea näihin kutsuihin, kun en keksinyt sopivaa kohtaa.

Tarkemmat tiedot blurrasin, ettei juhlapaikalle tule ylimääräisiä vieraita. :D

Olin kyllä tosi tyytyväinen valmiisiin kortteihin, niistä tuli ihan itseni näköiset - vaikka itse sanonkin. Korteissa on tietty pieniä kauneusvihreitä, mutta se on se käsin tehdyn leima. ;)

Hups, nyt huomasin, että tuossa kuvan päällimmäisessä kortissa kuviointi on itseasiassa väärin päin... :D  Tuo oli ensimmäin prototyyppi, muihin muistin laittaa kuvion oikein päin. :)

Onko joku muu tehnyt itse kutsut juhliin? :)

4 kommenttia:

 1. Mun piti tehdä kutsut itse ja tarvikkeetkin hankin, mutten yksinkertaisesti ole ehtinyt pääsykoelukemisen lomassa tehdä mitään :( Lähetettiin sitten supertylsästi tekstarilla kutsut vieraille. Harmittaa ihan sikana, mutta ainakin kiitoskortteihin on sitten aikaa panostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi. :/ Mutta eiköhän tosiaan se lukeminen ole tässä vaiheessa tärkeämpää kuin kutsujen teko. :) Ja onneksi tosiaan kiitoskortit voikin sitten tehdä suuremmalla panostuksella! :)

   Poista
 2. Tein kanssa kutsut ite, mutta tietenki unohdin ottaa niistä kuvia ennen lähettämistä... Pelkästään niitä tiimarin "esimerkkikutsuja" kattomalla sain jo tosi monta ideaa, mutta jouduin hautaamaan melkeen kaikki, ettei tulis liian sekasta. Noi sun kutsut on tosi nätin väriset! Ja siis tosi hienot muutenki, ei liikaa kaikkea pientä vaan melko yksinkertaset ja selkeet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus, olisi ollut kiva nähdä millaiset kortit teit, varmasti nätit. :) Juu, itsekin löysin esimerkkikutsuja tosi monesta paikasta kun vähän etsin. Iski oikeastaan valinnan vaikeus, kun oli ihan liikaa vaihtoehtoja millaiset tehdä. :D

   Kiitos! :)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!