perjantai 11. toukokuuta 2012

Tilastoja


Nyt vuorossa hiukan erilainen postaus. :D Idea tähän tuli, kun opin vihdoinkin ottamaan screenshotteja (kuvakaappauksia?) koneellani. Jep, monta vuotta pimennossa eikä siihen loppuviimeksi tarvittu kuin pikainen googlaus... :D Ja niille, jotka ovat vielä autuaan tietämättömiä tästä älyttömän siististä toiminnosta, sen saa maceissa näppäinyhdistelmällä: omppu+alt+4. Eikun leikkimään! :)

Mutta niin, itse postaukseen. Mulle on kertynyt ihan kiitettävästi kuvia tässä vuosien varrella ja pohdiskelin, kuinka paljon niitä nyt mahtaakaan oikeastaan olla. Siispä otin "kuvat" noista tiedoista.

Ylimmässä "kuvassa" siis Kissakuvat -kansioni tiedot. Siellä kuvia näyttääpi olevan mukavat 2958 kappaletta, tilaa vievät 11,5 gigaa. Tähän siis kuuluu mukaan jo muokatut kuvat (en ikinä tallenna muokkaamiani kuvia suoraan alkuperäisen päälle), joten oikeasti luku olisi pienempi. Oikea määrä olisi semmoiset tuo noin 3000 miinus blogissa olevat kissakuvat.. Aika hurjasti silti otoksia pelkästään Lassista ja Leevistä. :D


Sitten se heittämällä isoin kuvakansioni, Luontokuvat, -08 syksystä tähän päivään. Hippasen yli 11 000 räpsäisyä, 35,7 gigaa. Oho... En arvannut että niitä on nyt ihan näin paljon tullut otettua! Tosin tähänkin lukuun kuuluu ne muokatut kuvat, mutta ei niitä ole läheskään puoliakaan kaikkien kuvien määrästä. Seuraava ehkä havainnollistaa tätä selitystäni paremmin:


Kuvakaappaus vuoden 2012 huhtikuun, ja siitä 30. päivän sinivuokkokuvien kansiosta. Jep, näitä sinivuokkokuvia on sen melkein 300 ja blogiin päätyy vain pieni osa. :D (huom. kaikkia niitä ei ole kuitenkaan vielä julkaistu)

Tuossa oikealla kuvat siis järjestyksessä. Keltaisella palkilla merkut kuvat on kuvia, jotka olen merkinnyt itseäni varten, ne ovat niitä onnistuneempia. Kuten näkyy, niitä on loppuviimeksi aika vähän verrattuna koko määrään (eikä tuossakaan siis näy läheskään kaikki 300 kuvaa). Yleensä oikeasti onnistuneita kuvia on sen muutama sataa otosta kohden. :) Ja niiden alapuolella näkyy a- ja b-loppuiset kuvat, ne on niitä muokattuja, jotka blogiinkin loppuviimeksi päätyvät.

Että semmoista. :) Oletteko koskaan katsoneet, kuinka paljon teillä onkaan kuvia?

2 kommenttia:

 1. Mulla kans kerääntyy noita kuvia välillä ihan kiitettävästi, vasta poistin n. 6 gigaa läppäriltä niitä toiselle erilliselle kovalevylle.. Ei se sillon kuvia ottaessa tunnu niin suurelta määrältä :D Ei mulla ihan noin paljoa kuvia ole kuitenkaan, mutta liikaa silti, ja oon hamstraaja niiden suhteen, en raaski mistään luopua.

  Mites kisulit pärjäilee ?

  http://katriwithpearls.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mullakin ongelmaksi muodostui joskus ainakin yli vuosi sitten läppärin tilan loppuminen. Hankin sitten 500 gigan ulkoisen kovalevyn, kyllä mahtuu. :) Tosin ne kuvat täytyy aina vielä varmuuskopioida veljen kovalevylle. Nyt olenkin miettinyt toisen kovalevyn hankkimista varmuuskopiointia varten.

   Se on ihan totta, ei siinä kuvatessa tajua kuinka paljon niitä lopulta tuleekaan räpsittyä. :) Ja itsekin hamstraajana säästän ihan kaikki ottamani kuvat, joten senkin takia niitä on niin paljon... Joskus toki poistan kuvan heti ottamisen jälkeen, jos valotus on epäonnistunut. Mutta muuten en kovalevyltä poista mitään kuvia. En tosin tiedä miksi, aika epäloogista tarkemmin ajateltuna. :D

   Kiitos kysymästä, mutta kisujen tilanne ei ole vieläkään muuttunut mihinkään suuntaan. :/ Mitta alkaa olla ääriään myöten täynnä tätä tilannetta, kun ei voi pitää niitä samassa huoneessa. Ollaan eri ideoita pyöritelty ja nyt aiotaan kysyä jos joku tuttu ottaisi edes toisen kisun hoiviinsa pariksi viikoksi ja kokeiltaisiin uudelleentutustuttamista sen jälkeen.

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!