keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Korvakorukoukku tutorial

Teinpä tällaisen tutoriaalin kun yksi kaunis kesäpäivä väsäsin ulkona suuremman määrän korviskoukkuja. Hoksasin kätevimmän tavan tehdä koukkuja suht nopeasti ja helposti, joten ajattelin jakaa ohjeen kanssanne. :)

Tarvikkeet:

-hopealankaa
-sivuleikkurit
-pyöröpihdit
-ketju- tai lattapihdit
-viila tai pala hienoa hiomapaperia
-kynä

Itse käytin (ja käytän edelleen) puolikovaa, 0,8 mm paksuista 925 sterling hopealankaa.Aloitetaan. Enisimmäiseksi katkaise sivuleikkureilla hopealngan pää tasaiseksi. Sitten käännä pyöröpihdeillä hopealangan päähän kuvan mukainen "keskikokoinen" lenkki/silmukka.
Tätä seuraavaa vaihetta oli hankala havainnollistaa kuvin kun toisella kädellä täytyi pitää kiinni kuvattavasta ja toisella kuvata. :D

Ota avuksi jonkunlainen kynä. Mielellään pyöreä, ei kovin paksu, sillä jäykkä hopealanka kuitenkin palautuu isommaksi mitä kynän ympärys.

Aseta silmukka mahdollisimman tukevasti kynää vasten, pidä hyvin kiinni ja käännä hopealankaa tiukasti melkein kokonaan kynän ympäri. Ks. kuvat:


Tämä kuva on kuin poikkileikkaus kynästä (ja langasta).Ota kynä pois ja nyt teelmän tulisi näyttää jotakuinkin tältä.Seuraavaksi ota ketju- tai lattapihdeillä kiinni alussa tekemästäsi silmukasta. Nuoli yrittää osoittaa taivuttamissuunnan, eli taivuta varovasti silmukka ikäänkuin alaspäin, muun koukun suuntaiseksi, jotta se näyttäisi seuraavan kuvan mukaiselta:Nyt koukku hahmottuu jo hyvin. Katkaise vielä lanka sivuleikkureilla sopivasta kohtaa, ja koukku on valmis:Koukkua voi vielä taivutella sormin, ketju- tai lattapihdeillä. Suoremmaksi sen saa paukauttamalla kevyesti kumipäävasaralla sileän alasimen päällä. Kannattaa vielä viilata tai hioa koukun pää, ettei se tunnu ikävältä pujotettessa korvaan.

En tunnetusti ole kovin hyvä selittämään, joten palautetta ja kysymyksiä otetaan vastaan! :D

10 kommenttia:

 1. Näyttää tutulle. Selkeä ja hyvä ohje. :)

  VastaaPoista
 2. Oikein selkeä ohje, hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 3. Jee, kiitos tästä! Tämä tuli kertakaikkiaan tilauksesta :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä ohje, hyvin selitit :) itse en ole hopealankaa ikinä ostanut, käyttänyt kaikkia valmisrinkuloita ja -koukkuja. Mistä ostat omasi ja millä hintaa?

  VastaaPoista
 5. TUMBS UP!! Juuri itsekin teen noin, olen vain käyttänyt pakkaustussia suurempien koukkujen tekemiseen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos runsaasta palautteesta! Lämmittää kovasti mieltä. :) Ja hyvä kuulla että ohje on ihan onnistunut selityksineen. :D

  Madam B.C: Hmm, oikeastaan voisin tehdä oikein postauksen tästä aiheesta.. Itse ostan lankani Kankurinaitta & Korupajasta (http://www.kankurinaitta.fi/) tai joskus harvemmin isompia määriä edullisemmin Helmetin kimppatilauksen mukana Sargentalle.

  Valmiita (hopea)lenkkejä voi tehdä joko itse, tai tilata esimerkiksi Helmetin Pätkältä: http://foorumi.helmetti.fi/viewtopic.php?f=23&t=6461

  Pätkältä saa laadukkaita hopealenkkejä nopeasti. Niminim. tyytyväinen asiakas. :)
  Tässä oli tosiaan pieni kertomus, mutta taidankin heti alkaa naputtelemaan pidempää tekstiä ko. aiheesta. :) Kiitos siis postausideasta. :D

  VastaaPoista
 7. Jee, isompaa postausta odottaessa :) kiitos itsellesi! Odotan innolla, varmasti opin taas jotain uutta :)

  VastaaPoista
 8. Oii, oltiin tehty korvikoukkututorialit melkein samaan aikaan toisistamme tietämättä!
  Kiva nähdä miten muut tekee. Itse teen vähän eri tapaan, mutta melkein sama. :)

  VastaaPoista
 9. Gesi, katsoin juuri samaa sinun blogissasi.. :D Jep, itsekin tykkään nähdä miten oma tapani eroaa muiden tavasta, ja samalla voi oppia jonkun hyödyllisen vinkin tms. :)

  VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!