keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Itsetehdyt nahkahanskat


Taisinkin kirjoitella, että olin maaliskuussa kansalaisopiston järjestämällä nahkakäsinekurssilla. Nyt olen saanut hanskat valmiiksi, ja tässä postauksessa käsineiden esittely kuvien kera!

Kurssi oli todella mielenkiintoinen, en ollut ikinä ennen ajatellut että hanskojakin voi tehdä itse. Niinpä, miksi ei? Hanskojen tekeminen alkoi mallailemalla sopivaa kaavojen kokoa omaan käteen. Sen jälkeen valittiin väri(t) - ja siinä kestikin aika kauan. :D Toisaalta himoitsin pirteän turkoosin väristä nahkaa, mutta päädyin lopulta turvalliseen ruskeaan. Päätin kuitenkin maustaa sitä oransseilla sormenväleillä ja peukaloilla.

Sen jälkeen kaavat leikattiin nahasta tarkasti, jotta suurempia hukkapaloja ei syntyisi. Sitten päästinkin ompelemaan, neulana nahkaneula. Ompelu aloitettiin peukaloista, sen jälkeen tehtiin sormet ja lopuksi kämmenen sivut sekä alareuna.


Kämmenpuolet...


...ja selkäpuolet, joihin päätin tehdä vähän koristeluja. Opettajan idea jättää kuviot epäsymmetrisiksi oli mielestäni tosi kiva!

Ja tiedän tiedän, käteni ovat aika sirot, mutta sormeni ovat pitkät.. Tätä olen saanut ja saan yhä kuulla useastikin. Mutta enpä paljoa käsilleni voi. :D


Yksityiskohtaa kuvioista. :) Ja tosiaan ihan käsin pisto pistolta on hanskat ommeltu. Aikaa se vei (ja sormenpäitä), mutta lopputulos on kyllä vaivan arvoinen!


Jos ei tullut jo selväksi, niin pidin kurssista kovasti! On aina kiehtovaa oppia uusia käsityötekniikoita. :) Itseasiassa sainkin "tilaukset" isältä ja molemmilta veljiltä, hekin haluavat custom -hanskat, haha. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!