tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tappelupukarit - takaisin lähtöruudussa

(Aiemmat osa: tässä, tässä, tässä sekä viimeisin tässä)

Otsikko sen jo kertoikin, luvassa ei ole hyviä uutisia. :(

Tappelupukarien The end -postauksessa kerroin, että Leevi saatiin koeajalle uuteen kotiin. Vaikka olin tästä iloinen, en vielä huokaissut helpotuksesta - kysehän oli nimenomaan koeajasta. Ja nyt tulikin takapakkia: Leevi tuotiin tänään takaisin meille. Se oli taas sairastunut, jollaista sillä tulee aina silloin tällöin; se on noin viikon ajan nuutunut, ei juurikaan syö, puklailee joka päivä. Kuitenkin se on aina tästä ajallaan toipunut, viimeistään lääkärireissun jälkeen (pelottamana?). Paitsi tosiaan kerran kun se piti leikata. Mutta muuten ihan tokeentunut ajallaan.

Nyt Leevi siis oli taas tullut kipeäksi uudessa kodissa ja syönyt viherkasvejakin. Uudet omistajat eivät sitä halunneet enää pitää, joten kiikkuttivat kissan takaisin. Ihan ymmärrettävää kyllä.

Leevi on siis taas täällä, eikä Lassi ole tykännyt yhtään, se on kokoajan varuillaan, häntä vähän väliä pörhöllä. Pidämmekin niitä taas eri huoneissa. Se on todella kurjaa, niin meidän kuin kissojen kannalta. Minä ja isä kun ollaan sitäpaitsi päivät töissä, niin pojat joutuvat olemaan yksin eri huoneisiin teljettyinä.

Vaikka tuntuukin pahalta myöntää, oli oikeasti mukavaa kun oli vain yksi kissa. Ei oven raapimista, ei tappeluja, ei monkumista. Ei eri huoneiden kanssa pelaamista. Vain suht rauhallista ja kunnon yöunia.

Nyt on kyllä keinot vähissä, olemme kaikki ihan stressaantuneita tilanteesta. Kuka nyt tuommoisen puklailevan ja viherkasveja syövän kissan haluaisi? Miten nopeasti se edes saataisiin johonkin? Ex-uudesta kodista ehdotettiin jo nukutusta, joka tuntuu tosi karulta vaihtoehdolta... Joku maatila voisi olla hyvä sijoituspaikka, jossa kisu voisi syödä vihreää sydämensä kyllyydestä (ja puklata ulos) sekä kirmata vapaana ulkona. En silti tiedä miten tähän asti sisäkissana elänyt kisu siihen sopeutuisi..

Huokaus, perästä taas kuuluu mitä teemme. Toki saa ehdotellakin jotain!

10 kommenttia:

 1. Todella ikäviä uutisia:(.
  Tässä kaksi mieleeni tullutta ajatusta:
  Fb:ssä osoitteessa https://www.facebook.com/dewi.ry on tämä Eläinsuojeluyhdistys Devi ry. He yrittävät aina välillä löytää esim. kissoille kotia.

  Toinen vaihtoehto joka mieleeni tuli. Onko mahdollista, että Leevillä olisi syöpä? Meillä jo edesmennyt koiramme sairastui syöpään ja toinen koira tuli ärhäkkääksi sitä kohtaan. Meillä oli jo tuolloin kolme koiraa ja nuorin oli vasta pentu. Tuntui, että terve vanhempi koiramme suojeli tällä pentua, koska ilmeisesti haistoi syövän toisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääpä tutustua tuohon yhdistykseen tarkemmin! :)

   En keksi syytä, miksi Leevillä ei voisi syöpää olla. Eli ihan mahdollista. Jännä miten teillä koirien käytös muuttui - ehkä tuossa voisi siis olla perää. Vaikea vaan sanoa, kun ei olla mitään pattia tms kisussa huomattu.

   Poista
 2. Kannattaa kysyä asiaa Tuiskun rakkaat lemmikit-yrityksestä. Hän voisi löytää kissalle uuden kodin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä varmasti joku tarjoaa kodin Leeville! Minulla oli kaksi kissaa, jotka eivät tulleet toimeen keskenään. Ssiskoni otti toisen ja pari vuotta myöhemmin piti allergian takia toiselle etsiä koti - paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Jos Leevi on terve (poislaskettuna se syöpäkin) niin ei sitä kannata nukuttaa vain koska puklaa ja syö kasveja. Kissanheinääkin kun kuitenkin myydään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Nafisan! Voisimme tosiaan selvitellä onko täällä eläinsuojeluyhdistyksiä lähimain ja voisiko myös sen kautta yrittää etsiä kotia. Juu, kyllä Leevi muuten on terve, ja yhdyn mielipiteeseen ettei kannatta nukuttaa. Saattaa muuten olla, että sillä on vaan joku ruoansulatukseen liittyvä juttu tuon puklailun kanssa. Nyt se on jo tervehtynyt, ruokakin maittaa taas. :)

   Poista
 4. Eläimet tosiaan alkavat ärhennellä sairaalle lajitoverille jotta mahdollisesti tarttuva tauti ei leviä. Koirat sekä kissat tekevät samaa. Jos löydät sen maalaistalon niin hienoa - sisäkissa yleensä tottuu olemaan ulkona, toisinpäin on vähän hankalampaa... Kovasti toivon että tilanne ratkeaa! Meillä yhtä kissaa eivät toiset sietäneet ja mietinkin sekö aiheutti sen, että kissa ikään kuin riutui pois :( Onneksi Leevi nyt on taas terhakoitunut.

  Ja aivan ihanat korvikset, lisään tähän loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiennytkään, kiitos tiedosta! Voi harmi että teillä kävi noin.. Kuulostaa vähän siltä, että tämmöinen voisi olla meilläkin kyseessä. Leevi oli meinaan eilen taaspuklannut, ja isän mukaan mahansisällys oli ollut hiukan veristä. :( Muuten kisu tuntuu melko normaalilta, ehkä jokseenkin apaattinen se on. Ruoka kyllä maittaa - ainakin jotenkin. Saa nyt nähdä miten tilanne kehittyy.

   Voi kiitos! :)

   Poista
 5. Jos guuglettaa hakusanoilla "cat brothers fighting" niin saa aika paljon osumia, eli et ole yksin ongelman kanssa ;-) Suurin osa veikkaa, että uroskissat koittavat saada selville, kumpi on "top cat". Parissa viestiketjussa (http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=105x8305026 ja http://www.quiltingboard.com/general-chit-chat-non-quilting-talk-f7/my-male-cats-fighting-they-brothers-t39470.html) ehdotetaan tappelun lopettamiseen esim. vesisuihkupulloa tai kovia ääniä (huuda tai taputa käsiä), tai sitten antaa kissojen tapella niin kauan, että niiden keskinäinen järjestys selviää. Tosin viimeistä keinoa ehdotetaan vain siinä tapauksessa, etteivät ne oikeasti vahingoita toisiaan, ja että niillä on molemmilla sen takia myös lyhyet, leikatut kynnet. Tsemppiä kuitenkin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops, kappas kun ei tullut mieleenkään googlata asiasta myös englanniksi! Kiitoksia siis vinkistä ja tsempeistä, täytyypä tutustua noihin ketjuihin tarkemmin.

   Näin sen tappelun kokeenena on vähän sellainen fiilis, että suihkupullokaan ei olisi tilanteessa auttanut. Huutaminen tuli meinaan jonkinlaisena refleksinä, mutta sillä ei ollut oikeastaan mitään vaikutusta ihan ensimmäisiä tappelukertoja lukuunottamatta. Mutta ehkäpä noista ketjuista voisi löytyä vielä lisää ideoita. Tosin isä on kovin vastahakoinen edes kokeilemaan pitää poikia samassa huoneessa.. Mutta lisätieto ja muiden kokemuksien luku ei ole tietenkään pahitteeksi. :)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!