tiistai 8. toukokuuta 2012

Hepatica nobilis, 1. osa


Arvauksia ei viime postaukseen tullut yllä olevasta kuvasta, joten isken nyt nämä varsinaiset otokset pöytään. :) Jos joltakulta taipuu kasvien latinankieliset nimet (ei multa ainakaan :D), niin otsikosta arvasikin että luvassa on sinivuokkoja.

Löysin nimittäin aivan uskomattoman kuvauspaikan. Metsänrinne aivan täynnä sinivioletteina hehkuvia sinivuokkoja! Ja minä kun en ole eläissäni nähnyt kerrallaan kuin maksimissaan sen 5 kukkaa.  :D Aivan mieletöntä... Onnekseni heti seuraavana aamuna löydöstä oli mainio kuvausilma. Jos jotain olisi vielä toivonut niin aamukasteen. Mutta ei se ole niin justiinsa, olen enemmän kuin tyytyväinen jo nyt. :) Ja voin varoittaa, näitä kuvia sitten riittää! ;)










4 kommenttia:

  1. Kyllä näitä olisi katsonut useampiakin ♥ upeita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Älä huolehdi, näitä on tulossa yhteensä neljän postauksen verran. :D En vain viitsinyt laittaa kovin isoa määrään samaan postaukseen. :)

      Poista
  2. Hepatica - hepar, liver. Oletus kasvin sisältävän maksaa parantavia voimia.

    nobilis - huomattava, näyttävä.

    (En minä niitä aivan muististani repinyt, joten turha luulakkaan.)

    VastaaPoista
  3. Olinkin ihan unohtanut, että usein latinankielisillä nimillä on jokin alkuperä. Mielestäni todella kiehtovaa ja mielenkiintoista, kiitos siis tiedosta! :) Täytyypä useammin muistaa selvitellä näitä taustoja.

    VastaaPoista

Kiitos ja kumarrus kommentista!