sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Raakaa kakkua


Vaihteeksi hiukan ruokajuttuja. :)

Olen ollut jonkin aikaa kiinnostunut raakaruoasta, ja erityisesti raakaherkuista. Siitä vihjasikin jo raakasuklaapostaus, mutta nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla raakakakun/-tortun tekoa!


Selaillessani Keittiökameleontti -blogia silmiini osui Onks jälkiruokaa? -teemaviikko. Helppojen raakaruokajälkiruokien joukosta löytyi ilokseni Arki-illan helppo sitrustorttu. Reseotin ainekset löytyi kotoa, joten tuumasta toimeen!

Resepti meni näin:

Pohja: 
  • 2,5 dl auringonkukansiemeniä (kuivia)
  • 2,5 dl rusinoita 
  • hyppysellinen suolaa 
  • ripaus vaniljaa 
Täyte: 
  • 1 kypsä avokado 
  • 1 mandariini (leikkele kuoret pois) 
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori 
  • 1/2 sitruunan mehu 
  • 1 dl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 tl psylliumjauhetta
Laita pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja käytä konetta täydellä teholla, kunnes saat aikaiseksi taikinaa. Se saa olla hieman murumaista. Painele pohjataikina pieneen irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Ellei vuoka ole silikoninen, vuoraa pohja leivinpaperilla. 

Valmista täyte: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada täyte pohjataikinan päälle. Viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla. Voit laittaa piiraan jääkaappiin vetäytymään n. 1/2 tunniksi ennen tarjoilua, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Ohje: Keittiökameleontti

Pohja taisi jäädä vähän isorakeiseksi, mutta se ei haitannut. :)

Sitruunan tosin korvasin limetillä, kun sellainen sattui löytymään kotoa. Lisäksi puolitin ohjeen, sillä en etukäteen voinut tietää miltä tekele maistuisi. Turhaan pelkäsin - voi pojat että tuli hyvää! Itseasiassa olen nyt ehtinyt tekemään tätä jo kaksi kertaa. :D Seuraavaksi aion kokeilla muitakin ohjeita, joita onkin netti pullollaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!