Vaihteeksi hiukan ruokajuttuja. :)
Olen ollut jonkin aikaa kiinnostunut raakaruoasta, ja erityisesti raakaherkuista. Siitä vihjasikin jo raakasuklaapostaus, mutta nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla raakakakun/-tortun tekoa!
Selaillessani Keittiökameleontti -blogia silmiini osui Onks jälkiruokaa? -teemaviikko. Helppojen raakaruokajälkiruokien joukosta löytyi ilokseni Arki-illan helppo sitrustorttu. Reseotin ainekset löytyi kotoa, joten tuumasta toimeen!
Resepti meni näin:
Pohja:
- 2,5 dl auringonkukansiemeniä (kuivia)
- 2,5 dl rusinoita
- hyppysellinen suolaa
- ripaus vaniljaa
- 1 kypsä avokado
- 1 mandariini (leikkele kuoret pois)
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 dl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
- 2 tl psylliumjauhetta
Valmista täyte: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada täyte pohjataikinan päälle. Viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla. Voit laittaa piiraan jääkaappiin vetäytymään n. 1/2 tunniksi ennen tarjoilua, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Ohje: Keittiökameleontti
Pohja taisi jäädä vähän isorakeiseksi, mutta se ei haitannut. :) |
Sitruunan tosin korvasin limetillä, kun sellainen sattui löytymään kotoa. Lisäksi puolitin ohjeen, sillä en etukäteen voinut tietää miltä tekele maistuisi. Turhaan pelkäsin - voi pojat että tuli hyvää! Itseasiassa olen nyt ehtinyt tekemään tätä jo kaksi kertaa. :D Seuraavaksi aion kokeilla muitakin ohjeita, joita onkin netti pullollaan. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos ja kumarrus kommentista!