maanantai 9. huhtikuuta 2012

Luonto herää


Mukavaa toista pääsiäispäivää! :) Ainakaan omasta mielestäni ei tunnu yhtään maanantailta.. Mikäs sen mukavampi alku tulevalle viikolle. :)

Tosin kivaa fiilistä vähän laimensi se fakta, että meillä oli taas satanut lunta yöllä. :/ No jaa, onneksi kevätaurinko lämmittää ja sulattaa nopeasti kevyen lumikerroksen.


Näistä kuvista tulikin mieleeni: rakastan tehdä keväisin havaintoja luonnon heräämisestä! Se fiilis on aina aivan yhtä ihana, kun löytää vuoden ensimmäisen leskenlehden kukkimasta. Se oikein iskee tajuntaan, ai niin, tältä se tuntuu. Samaan kastiin menee se tunne ja muisto kesästä, kun kuulee peipon laulavan iloisen sävelensä ensimmäistä kertaa tai näkee joutsenaurojen palaavan. Tai se, kun huomaa kukkapenkissä ensimmäisten krookusten avaavan nuppujaan. Ja kun ulkona tuoksuu keväältä.

Koivun hiirenkorvia odotellessa. ;)
P.s Kevään heräämisestä tulikin mieleeni: olen mukana Luonto-Liiton Kevätseurannassa. :) Ideana on seurata kevään etenemistä ja kirjata havaintoja ylös. On tietyt viikonloput, joiden aikana omalta lähialueelta mennään ulos ja tarkkaillaan ympäristöä. Lisäksi eri lajien "ensitulemiset" kirjataan myös ylös. Kannattaa lähteä mukaan jos vähääkään kiinnostaa, sillä pienetkin havainnot ovat tärkeitä! En itsekään ole kovin paljoa havaintoja juuri havaintoviikonloppuina tehnyt, mutta kuten sanottu, parempi vähän kuin ei mitään. :) Lisää tietoa ja ohjeita löytyypi Kevätseurannan nettisivuilta: http://www.kevatseuranta.fi/ 

Näköjään osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkintokin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!