perjantai 13. huhtikuuta 2012

Millä kuvaan (2. osa)


Apua, muistin ihan julkaisseeni tämän, mutten näköjään olekaan tehnyt niin. Tässä tulee!

Ja nyt juttua uusimmasta kamerastani. Kyseessä siis Pentax k-7. Ihan ensin haluan sanoa, että tämä ei todellakaan ollut mikään heräteostos. Olen harkinnut uuden kameran hankkimista ainakin vuoden päivät. Olen säästänyt kesätyörahojani uutta kameraa silmällä pitäen. Halusin panostaa, enkä ostaa ihan sitä edullisinta. Toisaalta budjetti ei olisi kestänyt mitään uusimpia ja hifimpiä kameroita. Vertailin eri kameroita, keskustelin veljieni kanssa ja tämä k-7 tuntui sopivimmalta. Ja tämän siis nyt ostin, kun huutonetissä tuli mukavaan hintaan vähän käytettynä vastaan ja päätöksen mallista olin jo tehnyt. :)

Ja Pentaxiin päädyin.. noh, toisen veljeni ansiosta, jälleen kerran. :D No ei vaiskaan, kyllä se oli omaa halua. En halua esim. Canonia tai Nikonia niiden suosion takia, en halua olla mukana "massassa". Vaikka varmasti ne ovat hyviä kameroita, en sitä kiellä! Itse nyt vain tykkään olla hippasen erilainen ja Pentaxin olen hyväksi todennut ennenkin. JA tällä toisella veljelläni on mukava arsenaali Pentaxin objektiiveja, adaptereita ja loittorenkaita. ;)


Ja vähän käyttökokemuksia: en itseasiassa vielä parin viikon käytön jälkeen ole ihan tottunut tähän vielä. :D Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa... Yritän saada ainakin käyttöoppaan luettua, josko sen kautta aukenisi hiukan lisää.

Pari juttua olen huomannut, mistä en ole kovin innoissani.. Ensinnäkin tuo niskahihna. Jokin siinä tökkii. Siis itse materiaalissa, joka on toisella puolella kuin tuo kirjailu. Toiseksi runko on magnesiumia, mikä on toisaalta hyvä, toisaalta huono. Huono puoli on kylmyys. Varsinkin pakkasella kuvatessa sormet jäätyy tosi nopsaan. Täytyy olla kunnon nahkarukkaset kädessä.

Noh, siinä olikin huonot puolet. :D


Muuten olen ollut tyytyväinen. :)
-jopa ISO1600 tuottaa kelvollisia kuvia ilman hurjia määriä kohinaa
-tässä on videokuvaus! :D
-valkotasapainon säätely on todella kiva
-raw -asetuksen saa nopeasti napin painalluksella (joskus tulee ihan vahingossakin laitettua se päälle)Objektiivit:

Kittilinssi

Enpä huomannut ottaa tuosta edes erillistä kuvaa, mutta näkyy siis tuossa kamerassa kiinni. No joo, en tästä ole kovinkaan innoissani. Ei oikein omaan makuuni.. Jotenkin hiukan muovinen eikä tuo terävyysalue oikein sytytä. Mutta paremman perusobjektiivin puuttessa menettelee.

Vivitar 90mm makroItseasiassa ostimme tämän veljen kanssa puoliksi ennenkuin edes minulla edes oli koko kameraa. :D

Mutta kyseessä on siis kiva makro-objektiivi. :) Niminim. rakastan makrokuvia ja haaveillut piiitkään makro-objektiivista. Jos puhun makro-objektiivista jonkun kuvan yhteydessä, olen todennäköisesti ottanut kyseisen kuvan tällä.


Ostettiin tämä käytettynä. Tässä on manuaalitarkennus, joka ei aina ole kaikista helpoin, kuten esim. liikkuvia kohteita kuvattaessa (mieleen tuli nyt ekana muurahaiset :D). Mutta muuten manuaalitarkennus ei tuota itselleni suurempia ongelmia, tosin asetusten kanssa on vielä vähän opettelua ja säätämistä. :)

Pentax-M 50mm Tämä on itseassa kokonaan veljen, mutta käydessään täällä kotikotona hän jätti tämän käyttööni. :)

Käytössä on vastannut hiukan Sonyssa käyttämääni Minoltan 50mm objektia. Ihan mukava käytössä, vaikka asetuksia saan vielä opetella tämän ollessa täysin manuaali.

Olen käyttänyt tätä myös alemmassa kuvassa näkyvällä 12mm loittorenkaalla, jolloin saa lähempiä (makrompia) kuvia. Siinäpä ne. Toki tästä puuttuu monen monta linssiä mitä voin veljeltä lainata, mutten niitä kaikkia nyt jaksa alkaa kuvaamaan ja selostamaan. :) Nämä nyt taitaa olla ne eniten käyttämäni.

Haaveilen vielä Sigman 17-70mm objektiivin hankkimisesta tähän Pentaxiin. Käytän Sonyakin aina välillä sen takia, että tykkään siinä olevasta Sigmasta vaan niin paljon. Pitänee miettiä hankintaa kesätöiden jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!