tiistai 3. huhtikuuta 2012

Asioiden selkiytymistä

Nyt tuli taas lisää juttua jatko-opintojen suhteen. :D Olen melkoinen tuuliviiri, tiedän...

Laitoin ennen ylioppilaskirjoituksia sähköpostia Helsingin yliopistolle biotieteiden laitokselle ja kysyin, olisiko siellä mahdollista käydä "yksityisenä" henkilönä, meillä lukiossa kun ei kovin paljoa esittelyjä ollut. Resurssien takia isommat esittelyt ovat ryhmille, mutta ilokseni kuulemma lyhyt esittely onnistuisi. En halunnut kirjoitusten aikaan lähteä veljen luokse Espooseen, joten saatiin aikataulut sopimaan vasta nyt.

Tulin sunnuntaina junalla Helsinkiin ja eilen sitten käytiin veljen kanssa tutustumassa yliopistolla. Ja voi, miten mieleni muuttuikaan! Aluksi olin siis ajatellut hakea ensisijaisesti Turun yliopistoon, mutta nyt meni vähän uusiksi järjestys. :D Siis koko paikka oli niin hieno! Opiskelijat olivat älyttömän mukavia, samoin opinto-ohjaaja. Kiertelimme koulussa ja paikkoja esiteltiin. Itse rakennuskin oli hyvin viihtyisä. Lisäksi kävimme parin opiskelija-ainejärjestön tiloissa, joissa oli paljon ystävällisiä opiskelijoita. :) Minulle iskettiin käteen läjä järjestöjen omia lehtiä ja kerrottiin paljon lisää opiskelusta, vaihtoehdoista sekä mahdollisuuksista. Ja miksi ennenmmin Helsinki kuin Turku. :D Kaikki labra- ja kenttäkurssitkin kuulostivat todella kiinnostavilta! :)

Joten, eilen tein lopulta hakemuksen (määräaika olisi ollut tänään :D). Ensimmäiseksi laitoin Helsinigin yliopiston, biotieteiden laitoksen, tokaksi Turun ja kolmanneksi Helsingin yliopiston Lahden yksikön ympäristötieteet. :)

Ainoa, mikä tässä nyt harmittaa, on se, että tuonne yliopistoon on älyttömän vaikea päästä. En elättele suuria toiveita sisäänpääsystä, mutta todellakin haluan yrittää. Ja nyt tuli rutkasti lisää motivaatiota lukea pääsykokeisiin, kun konkreettisesti tietää mikä on palkintona. Harmi, etten ehtinyt käymään ennen kirjoituksia, olisi saanut lisämotivaatioita niihinkin...

Huh, nyt on kyllä helpottunut olo kun on haut ja ennakkotehtävät tehty. Voi keskittyä täysin pääsykokeisiin lukemiseen. Eiköhän tulevaisuus tästä ala pikkuhiljaa selvitä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!