lauantai 1. joulukuuta 2012

1. luukku - Lumihiutaletutoriaali


Tästä se lähtee, Poimittujen mustikoiden ihka ensimmäinen joulukalenteri! :) Luvassa on jouluaatton asti joka päivä postaus, on tutoriaaleja, kuvia, ohjeita... vähän sitä sun tätä. Toivottavasti pidätte!

Käydäänpä suoraan asiaan. Ensimmäisestä luukusta paljastuu tutoriaali metallilangasta taitelluihin lumihiutaleisiin. Idea ja tutoriaalin toteutus on omaa käsialaa. Tarkoitus oli, että jutut pystyy toteuttamaan ilman sanallisia neuvoja, pelkästään kuvien avulla. Olisi hauska tietää toimiiko ohje suunnitelmieni mukaan pelkästään kuvien avulla. :D Kuulisin myös mielelläni, jos jokin kohta on epäselvä! :)Tarvikkeet:
 • metallilankaa (oikeastaan mikä tahansa käy, tutoriaalissa oli 0,6mm hopeoitu kupari)
 • ketjupihdit
 • pyöröpihdit
 • sivuleikkurit
 • (vasara ja alasin)


Ensimmäisessä kuvakollaasissa hiutaleen "pohjan" tutorial. Huomaa vielä, että turkoosien nuolien on tarkoitus selventää langan taivutussuuntaa ja turkoosin katkoviivan langan leikkaamista!


16. vaiheen jälkeen on kaksi eri päättelytapaa. jotka eroavat hieman toisistaan. Molemmissa tulee kuitenkin lenkki, joten hiutaleen voi vaikka ripustaa jonnekin tai lisätä koruun. 

Tässä ensimmäinen päättelytapa:Ja toinen päättelytapa:


Kun hiutale on valmis, sitä voi vielä sormin tai pihdeillä muotoilla symmetrisemmäksi ja väännellä sakaroita paremmin. Ihan lopuksi voi vielä napauttaa pari kertaa vasaralla alasimen päällä, jotta lanka hieman litistyy ja kovettuu. Vasaroidessa ei kuitenkaan kannata koskea ripustuslenkkiin, ettei se mene ihan muodottamaksi. ;)

Kuten sanottu, mahdollisuudet ovat rajattomat kun perusohjetta hiukan soveltaa. Hiutaleista voi tehdä isompia, kokeilla erilaisia sakaroita ja taivutteluja. Kokeile! :)


Huomautan vielä, että tässä kuvassa näkyvät hiutaleet ovat aika prototyyppejä, enkä ole kaikkia päätellyt äsken mainittujen ohjeiden mukaan. Päättelytavat kun hioutuivat kokeilun ja erehdyksen kautta. :)

Hiutaleita voi korujen sijasta käyttää vaikka paketoinnissa tai ovikranssissa, ripustaa siimaan ja ikkunaan.. Melkein mitä vaan! Kokeilin myös messinki- ja kuparilankaa, eri vahvuuksia. Yleisesti voisi sanoa, että mitä paksumpi lanka, sitä isommat taitokset kannattaa tehdä.

Olisi todella kiva kuulla, jos joku intoutui kokeilemaan! Lisäksi vastailen mielelläni lisäkysymyksiin, jos niitä ilmenee. :)

4 kommenttia:

 1. hauska ohje! :) pitää kokeilla jos vain ehdin jossain välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Ja tosiaan olisi mukava tietää, että toimiiko ohje.. :D

   Poista
 2. Aivan ihania, kiitos. Kokeilen vaikka olisi joulu jo pitkälti ohi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva jos ohjeesta on hyötyä! Ja tosiaan, lumihiutaleet ovat ajankohtaisia ainakin kauan kun talvea riittää. :)

   Poista

Kiitos ja kumarrus kommentista!