keskiviikko 5. joulukuuta 2012

5. luukku - viikunalakritsiOlen lakritsin ja salmiakin suuri ystävä, mutta paleoruokavaliolla ollessani en ole liiemmin törmännyt viljattomaan (ja ilman valkoista sokeria olevaan) lakritsiin. Ilahduinkin suuresti, kun törmäsin Keittiökameleontin inspiroivassa blogissa reseptiin nimellä Viikunalakritsi.

Tuumasta toimeen, kokeilin heti lakritsin tekemistä. Ainoa huono puoli oli, että koostumus jäi jokseenkin tahmeaksi, ilmeisesti kuivatin massaa kasvikuivurissani liian vähän. Mutta makuhan on tärkein, ja tämä oli aivan todella hyvää. Lakritsin (ja tätä nykyä myös viikunan) ystävä suosittelee lämpimästi! Ja jälleen kiva idea joululahjaksi, sillä tämä on viljaton (ja siten myös gluteeniton), sokeriton ja maidoton. Näitä voisi pakeoida vaikka läpinäkyvään sellofaaniin pienen tuoteselostelappusen ja nätin rusetin kera. :)

Näitä tein itseasiassa jo kesällä, joten ei kannata ihmetellä noita orvokkeja. :D Kuvia tuli otettua aika monta ja oli vaikea valita muutamaa. Kuvissa rekvisiittana tähtianiksen siemeniä, jotka ovat kiehtovan näköisiä, sekä orvokkeja pihamaalta.


Ohje by Keittiökameleontti.

"Viikunalakritsi:

  • 14 kuivattua viikunaa
  • 1/3 lakritstinjuuritankoa + 2 rkl vettä
  • TAI 1 rkl jauhettua kuivattua lakritsinjuurta
  • 1 tl jauhettua tähtianista
  • 2 mitallista steviaa tai 1 rkl luomuhunajaa
  • 1 tl luonnonvaniljajauhetta
  • 1/4 tl laadukasta suolaa
  • (2 rkl mustia sesaminsiemeniä jauhettuna)
  • 1 tl psyllium-siemenjauhetta

Paloittele lakritsinjuuritako ja liota vesitilkassa. (Tai rauha kuivattua juurta tehosekoittimessa tms. mahdollisimman hienoksi jauheeksi) Poista viikuinoista kova kanta. Laita monitoimikoneen kulhoon (s-terä). Jauha huipputeholla viikunat karkeaksi rouheeksi. Lisää veteen liotettu lakritsinjuuriuute tai 1 rkl jauhettua kuivattua lakristinjuurta sekä muuta ainekset.

Käytä konetta huipputeholla, kunnes saat mahdollisimman tasaisen massan.

Painele massa leivinpaperin päälle n. 1,5 cm paksuiseksi kakuksi. Laita 1/2 pakastimeen, kunnes massa kovettuu. Leikkele sopiviksi paloiksi. Koska halusin lakuistani kovempia, kuivatin paloja kuivurissa n. 6 t. Säilytä kannellisessa rasiassa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!