lauantai 22. joulukuuta 2012

22. luukku - Joulukirjoja

Outoa, en saanut tuota kuvaa postauksen keskelle, tämä tekstieditori kun toimii jotenkin oudosti. Mutta ehkä kestän asian. ;)
Pikainen katsaus vointiini: flunssa alkaa onneksi hiljalleen hellittää. :) Eiköhän jouluksi olla jo paremmassa kunnossa.. Pitänee silti koputtaa puuta. :D No, anyways, avataanpa tämän päivän luukku!
---
Viime kuussa siivotessa käteen osui pino lapsuuden ajan kirjoja. Osa jouti kirppikselle, mutta osa oli pakko pitää tunnesyistä. Näin joulun alla tässä postauksessa näkyvät kirjat sykähdyttivät erityisesti ja oli toki pakko pitää. Koska ne ovat niin ihania, ajattelin jakaa pari lapsuuden joulumuistoa kanssanne näin kuvina. :)


Ensimmäinen kirja on Pete Bowmanin teos nimeltään Pikku Pöllön Joulu. Kirja kertoo Pikku Pöllöstä, joka matkaa serkkunsa luo Pohjoisnavalle jouluksi. Kirja on aika paksu, sillä joka sivulla on jokin yllätys. Toivottavasti seuraavat kuvat ehkä havainnollistavat selitystäni vähän paremmin:
Tässä sivulla on siis "lahja", jonka kirjan päähenkilö Pikku Pöllö antaa serkulleen Lumipöllölle; leikkimökki. Pienenä oli niin kivaa koota tuo minileikkimökki ja tutkia kaikkia sen yksityiskohtia. Kirjassa oli muitakin tällaisia, kuten mm. kartta. Lapsena tämä oli jotenkin niin kiehtovan erilaista mitä normikirjat, kun sai ottaa leikkimökin käteen tai liikuttaa kirjan hahmoja. :)Vaikka muistoistani löytyy monta ihanaa kirjaa, yksi kaikkien aikojen suosikeistani on kuitenkin tämä Margaret Brownin kirja Kissimirrin joulu, jonka sain lahjaksi kummeiltani -99. Tämä kirja on niiiin ihana, niin ihana! Kirja siis kertoo Kissimirrin ensimmäisestä joulusta. Kuvat ovat todella upeita ja yksityiskohtaisia, ja kerronta on kauniin runomaista. Kirjasta oikein huokuu joulun tunnelma. Rakastan.

Tässä pari aukeamaa kirjasta. Harmikseni huomasin vasta koneella että kameran aukkoarvoa olisi voinut olla suurempi, kun nyt vain toinen sivu jäi tarkaksi.. hups. Mutta kirjoitan sivun tekstit kuvan alapuolelle, eiköhän siten saa ainakin selkoa. :)


"Oli joulu. Mistä sen tiesi?
Satoiko lunta?
Ei.
Pieni Kissimirri tiesi,
että joulu oli ovella.
Jää ritisi kun se särkyi lätäkön pinnalta.
Kylmyys nosti kissan karvat
pörrölleen.
Ilmassa oli sama tuoksu
kuin viime vuonna.

Mikä se oli?
Haistoiko kissa joulukuusen?

Tietysti se haistoi."


"Haistoiko se mandariinit?
Entä jouluherkut?
Entä kynttilät?
Kuuliko se valkoisen silkkipaperin rapinan ja kahinan?
Entä punaisen paperin?

Varmasti se kuuli.

Paperi rahisi.
Pähkinät räsähtivät.
Sakset leikkasivat."


"Sellainen oli Kissimirrin joulu."

No, tuli vähän hassusti nämä aukeamat kun eivät kerro koko tarinaa, en sentään joka ikistä aukeamaa viitsinyt taltioida.. Mutta ehkäpä saa vähän tuntumaa kirjasta. :)

Voi että, nyt tuli taas ihana joulufiilis.. Taidan kyllä olla ihan outo kun lapsille tarkoitetuista kirjoista fiilistelen joulua, haha. :D Vai onko siellä ruudun toisen puolella jopa muita samanhenkisiä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!