keskiviikko 19. joulukuuta 2012

19. luukku - Elämäni aakkosetHenna-Kaisa heitti taannoin allekirjoittanutta Elämäni aakkoset -haastella, kiitos! :) En olekaan tällaista ennen tehnyt ja muiden tekemiä oli kiva lukea, joten tässä 19. luukussa tulee omani!

---


AamuAurinko. Jos pitempään matkassa mukana olleille lukijoille ei ole vielä tullut selväksi, rakastan yli kaiken aamuja, jolloin aurinko on juuri nousemassa ja ensimmäiset säteet kutittelevat iholla. Eli suomeksi: täydelliset olosuhteet luontokuvaamiseen. :) Taivas on pilvetön ja maassa on kastetta tai jäähuurretta.. Luonto herää. Vain minä, kamera ja hiljainen, valossa kylpevä ympäristö. Ahh.

Bublé. Suosikkiartistini on Michael Bublé! Kävinpä hänen keikallaankin tämän vuoden alussa. :) Suosikkibiisini häneltä ovat I´m feeling good, End of may, Haven´t met you met sekä Hollywood. Eikä herran ulkonäössäkään ole valitettavaa.. ;)

Coconut. Tykkään nykyään kookoksesta monessa muodossa: öljynä (kylmäpuristettuna neitsytöljynä), lastuina, hiutaleina, maitona, kermana ja jauhona. Ja siis niin ruuanlaitossa kuin esim. ihonhoidossa. Terkuin tuuliviiri, joka pari vuotta sitten vihasi yli kaiken kaikkea kookoksen makuista. :D

Dance. Yksi suosikkiohjelmistani! Pidän itsekin tanssimisesta, ja on kiehtovaa katsoa erilaisia esityksiä ja kokea, miten tanssi voi tuoda erilaisia tunnetiloja.

Ekologisuus. Oikeastaan tärkein päätöksiäni ja tekemisiäni ohjaava arvo. Tähän liittyy mm. kierrätys, kirppikset, luomu, reilu kauppa jne. Enemmän aiheeseen liittyvää jutustelua löytyykin toisesta blogistani. :)

Fall out boy. Yläastevuosien lempibändini, joka on nyttemmin harmikseni hajonnut. :/ Silti tykkään yhä kuunnella heidän musiikkiaan, suosikkikappaleisiini kuuluu mm. Thanks for the memories, Golden, Dance dance sekä Sugar we´re going down.

Gojimarjat. Superhyviä ja superterveellisiä. Esim. Cocovin gojit ovat todella hyvän makuisia.

Helmetti. Foorumi, josta alkava koruharrastukseni sai hurjasti lisää kipinää. Helmetissä myös tutustuin moneen ihanaan ihmiseen, ja sain paljon koruystäviä eri puolilta Suomessa. :) Kuitenkin nyttemmin foorumilla pyöriminen on jäänyt, ehkä osin sen takia, että blogi on vienyt enemmän mukanaan. Sekä varmaan myös siksi, että koruilun perustaidot on aika hyvin hanskassa - joskin uusia tekniikoita olisi loputtomiin opeteltavissa. Mutta yhtäkaikki, Helmetti on antanut minulle niiiin paljon ettei tosikaan. En koskaan unohda sitä. :)

Illustrator ja Indesign. Näillä Adoben ohjelmilla on hauska tehdä kaikenlaista "graafista suunnittelua". :) Haluaisin osata käyttää näitä paremmin, jopa ihan ammatiksi asti kiinnostaisi. Mutta toisaalta, harrastuksenakin riittää mainiosti.

Joulu. Juhla, jota odotan jo ihan innolla! :D Eniten pidän jouluna siitä, kun saa viettää rauhassa aikaa perheen kanssa ja vaan olla. Sekä nauttia talvesta. Parina viime vuonna joulufiilikseni on tosin ollut täysin hukassa, mutta tänä vuonna ollaan ajoissa - kiitos taannoisen "etutalven". :) Enää onkin alle viikko aattoon!Käsityöt. Yksi tärkemmistä ja rakkaimmista harrastuksistani. Käsityöt tuovat voimaa, rentoutusta ja ajanvietettä. Korujen tekeminen on se kaikista omin käsityömuoto. Haluaisin kuitenkin kokeilla ja oppia lisää erilaisia käsityötekniikoita, kuten entisöintiä, nypläystä ja kalligrafiaa. Rakastan käsillä tekemistä!

Liikunta. Ennen olen harrastanut yleisurheilua, pikaluistelua (joku 6 vuotta muistaakseni), sekä kansantanssia (noin viisi vuotta). Nyttemmin harrastukset ovat vähentyneet, mutta käyn silloin tällöin kävelyllä (mieluiten paljasjalkakengillä) ja käytän pyörää aina kun voin paikasta toiseen liikkumiseen. Jaa niin, itseasisassa tänä syksynä aloitin parin vuoden tauon jälkeen uudelleen tanhun, ja olen tykännyt hurjasti. :) Ensi vuonna aion ehdottomasti kokeilla ainakin luonnollista liikkumista ja joogaa.


Musiikki. Tullut viimeaikoina yhä tärkeämmäksi. Tykkään kuunnella hyvää (no ei kun huonoa varmaan :D), letkeää, hyvänmielen musiikkia. Nykyään myös ite soittaminen on mukavaa - instrumenttina tällä hetkellä pääasiassa piano (kiitos kansalaisopiston kurssin), mutta kitarankin soittaminen sujui lukioaikana.

Netti. Jotain, mistä olen suoraan sanoen riippuvainen. Yritän pitää täysin netittömiä päiviä silloin tällöin. Toisaalta netti on tuonut myös paljon hyvää, kuten mm. blogin ja mainitsemani Helmetti -foorumin.

Ompeleminen. Jotain, mitä teen nykyään ihan liian harvoin. Tykkään ompelusta, kankaitakin löytyy, mutta jostain syystä sitä tulee vaan kovin harvoin tehtyä mitään. Suurimmat ompelutyöt oli vanhojen tanssien puku, ja yläasteen lopputyönä villakangastakki.

Perhe. Tärkein ja rakkain asia elämässäni. <3 br="br">


Ravinto. Ravitsemusasiat kiinnostaa tällä hetkellä enemmän kuin koskaan, ja nimenomaan laadukas, ihmiselle optimaalinen ravitsemus, joka tuo hyvän olon - lisää aiheesta jälleen toisessa blogissani. ;)Suklaa. Etenkin raakana tai mahdollisimman tummana. Parhautta. Ja raakana herkullisuuden lisäksi vieläpä älyttömän terveellinenkin! Suosittelen maistamaaan. :)

Terveys. Toinen asia, josta kokoajan kiinnostus lisääntyy. Erityisesti kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi. Ja tämäkin sitä toisen blogini aihepiiriä. :D

Unelmat. Niistä täytyy pitää kiinni, oli muut mitä mieltä hyvänsä. <3 br="br">
Valokuvaus. Toinen tärkeä harrastus ja voimavara. Tällä hetkellä eniten tykkään kuvata luontoa, mutta haluaisin kehittyä valokuvaajana lisää ja oppia uutta. Aivan hiljattain käymäni muoto- ja studiovalokuvauskurssi sai aikaan suuren kuvausinnostuksen!

X-kromosomi. Liittyy geeneihin eli biologiaan, joka on siis yksi kiinnostukseni kohteita. (en keksinyt muutakaan tästä kirjaimesta) :D

Yritys. Suunnitelmissa on perustaa ihka oma yritys, mutta en taida kertoilla enempää ennenkuin asia varmistuu... ;)

Zucchini eli kesäkurpitsa. Todella, todella hyvää ihan vaan pannulla paistettuna ja laatusuolalla maustettuna, nam! Parasta tietysti sesonkiaikaan kesällä. :) Terveisin tuuliviiri, joka aiemmin vihasi kesäkurpitsaa saatuaan lapsena traumoja kesäkeitosta, jossa oli kesäkurpitsaa. :D


Åland. Ihastuin täysin Ahvenanmaahan elokuisella reissullamme. Sinne on päästävä vielä uudestaan!

Äidinkieli. Mielestäni kielemme on kaunis ja olen ylpeä sanoessani olevani suomesta. :)

"Ööö.." Suustani melko usein kuuluva äänne kun esimerkiksi mietin vastausta johonkin kysymykseen.


Jopas olikin yllättävän haastavaa keksiä joitakin kohtia. :D Olen tylsä, enkä laita haastetta eteenpäin muille, vaan kuka tahansa voi halutessaan napata haasteen tästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus kommentista!